Ціни на харчові продукти в Україні продовжать зростати
Про це пише "Соцпортал".
Підвищення цін на овочі та молочні продукти
Ціни на овочі та молочні продукти в Україні вже значно зросли, і, за словами Гопки, тенденція до подорожчання продовжиться. Це зумовлено літньою спекою, яка знизила врожайність, а також зростанням цін на пальне. Зокрема, молочні продукти подорожчали через зростання вартості молочної сировини та скорочення поголів'я тварин. В УКАБ зазначили, що середня закупівельна ціна на молоко становить 22,20 гривні за літр, що на 26% вище, ніж на початку року.
Перспективи для м'ясних продуктів
Вартість свинини поки що залишається відносно стабільною, проте в УКАБ прогнозують підвищення цін ближче до зими в межах 5-10%, що пов'язано із сезонним попитом і зростанням вартості кормів. Сьогодні середня ціна на ошийок свинини в супермаркетах становить 288 гривень за кілограм, на лопатку - 171 гривню, а на грудинку - 179 гривень, при цьому остання подорожчала на 4% за місяць.
Експерти наголошують, що українцям слід готуватися до підвищення цін на продовольство, особливо в зимовий період, коли внутрішні та зовнішні чинники продовжать впливати на продовольчий ринок.
До 1 березня необхідно оновити декларації для дітей: детальна інструкція
З 1 березня 2025 року декларації ваших дітей можуть стати недійсними. Згідно з новими правилами, затвердженими Кабінетом Міністрів, з 1 березня 2025 року всі декларації про вибір лікаря для дітей мають пройти верифікацію.
переглядів: 198
В роботі сервісних центрів МВС запроваджено тимчасові обмеження
З 1 лютого 2025 року тимчасово призупинено прийом документів для реєстрації та перереєстрації транспортних засобів.
переглядів: 194
Рівненський зоопарк шукає працівників: хто потрібен на роботу
Обіцяють, що навчать та розкажуть усе, що треба. Головне - бажання працювати та дбайливо ставитись до пухнастих підопічних.
переглядів: 1977
Яйця по-флорентійськи: рецепт королівського сніданку
Якщо ви шукаєте ідею для незвичайного сніданку, зверніть увагу на яйця по-флорентійськи. Ця витончена страва поєднує ніжні яйця-пашот, ніжний шпинат і оксамитовий голландський соус.
переглядів: 260
Гармонія та рефлексія: астропрогноз на неділю
Дізнайтеся, що вам підготували зорі на 2 лютого.
переглядів: 310