Ми у Facebook
15.01.2025, 08:34

Як приготувати ідеальну каву в горнятку: чудовий рецепт

Рецепт кави в горнятку може видатися простим, але насправді для досягнення ідеального смаку потрібно враховувати кілька важливих нюансів.
Вибір якісної кави та дотримання технології приготування допоможуть розкрити всі відтінки смаку напою.

Класичний рецепт кави в горнятку



Інгредієнти:

Кава грубого помелу: 2–3 чайні ложки на чашку об’ємом 300–350 мл.

Вода: бажано очищена.

Покроковий процес приготування:



Температура води. Найпоширеніша помилка — заливати каву окропом. Оптимальна температура води — 92–95°C. Щоб її досягти, потрібно залишити киплячу воду охолонути протягом п’яти хвилин.

Заварювання. Засипте мелену каву в горнятко та залийте гарячою водою.
Час настоювання. Залиште напій настоюватися чотири хвилини. Цього достатньо, щоб кава розкрила свій аромат і смак.

Перемішування. Після настоювання обережно перемішайте каву для рівномірного насичення напою.

Дотримуючись цих порад, ви зможете приготувати ароматну каву, яка стане чудовим початком дня або приємним супутником під час перерви.

Про це повідомляють Вікна, vikna.tv.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:



5 правдивих фактів про каву

У світі кава подорожчала: назвали причини

З чого каву пити смачніше?

Незвичайний рецепт: африканська кава з прянощами





На правах реклами