Ми у Facebook
05.07.2024, 08:53

У світі кава подорожчала: назвали причини

Світові ціни на каву зросли приблизно на 20% у другому кварталі 2024 року через надзвичайну спеку в основних регіонах вирощування в Азії, повідомляє Nikkei Asia.
Ф’ючерси на каву робуста в Лондоні підскочили на 18,1% наприкінці червня 2024 року порівняно з кінцем березня того ж року, а 6 червня вони досягли рекордного максимуму в 4394 долари за тонну. Ф’ючерси на каву сорту арабіка також зросли на 20,6%.

Головною причиною цього зростання стала спека у Південно-Східній Азії. З квітня середні температури у В'єтнамі, Таїланді та на Філіппінах перевищували норму і досягали 48 градусів за Цельсієм.

В'єтнамські фермери стикнулися з посухою, яка може вплинути на осінній урожай. В'єтнам виробляє близько 40% світового обсягу зерен робусти, які використовуються для приготування розчинної кави.

За словами Масанобу Такано, представника торгового дому S.Ishimitsu & Co, минулорічний урожай робусти був поганим, тому ціни зростають через побоювання, що другий рік поспіль урожай буде мізерним, що зберігатиме напружений баланс між попитом і пропозицією", – сказав

Вартість гуртових постачань робусти у квітні 2024 року зросла на 16,8%, до 1,93 долара за фунт, досягнувши найвищого рівня з 1979 року.

Про це повідомляє Економічна правда, epravda.com.ua.

Дізнайтеся, чим корисна кава. Що краще: кава чи зелений чай?





На правах реклами