Ми у Facebook
23.06.2024, 11:40

Чим корисна кава

Не всім відомо, що улюблений ранковий напій багатьох має чимало корисних властивостей.
Кава є потужним антиоксидантом. Її складові захищають клітини головного мозку від старіння, а печінку та судини – від впливу вільних радикалів. Завдяки наявності численних антиоксидантів, регулярне вживання натуральної кави знижує ризик депресії, гіпертонії, хвороби Альцгеймера, ранніх проявів деменції та діабету 2 типу. Напій містить близько 300 біологічно активних речовин, які мають захисну та протизапальну дію.

Що краще: кава чи зелений чай?

Крім того, кава сприяє підвищенню виділення соляної кислоти та жовчі, що позитивно впливає на травлення. Однак, це підходить лише тим, хто не має хронічних захворювань шлунково-кишкового тракту.

Кава також підвищує бадьорість, оскільки блокує аденозин – нейромедіатор, що викликає сонливість. Ефект бадьорості залежить від частоти вживання кави, її кількості, якості напою та індивідуальних особливостей організму.

Крім того, кава покращує роботу мозку: покращує пам’ять, пришвидшує реакції та підвищує концентрацію уваги, хоча цей ефект є тимчасовим.

За повідомленням з blog.tablycjakalorijnosti.com.ua.





На правах реклами