Ми у Facebook
10.04.2025, 16:56

Вугільний гриль для приготування м'яса і не тільки

Стейки з мармурової яловичини, запашна курка-гриль, соковитий шашлик – асортимент страв, які можна приготувати на грилі, різноманітний. Звичайно, вугільний гриль надає їжі неповторного смаку «з димком». Конструкція вугільного гриля передбачає резервуар для палива – вугілля, грати для приготування їжі та кришку. Інтенсивність рівня нагріву регулюється вентиляційними заслінками.

На що звернути увагу на купівлю вугільного гриля?

Багатий вибір вугільних моделей може спантеличити. Ось основні нюанси, на які варто звернути увагу:

  • розмір - треба подумати, на скільки людей готуватимуться і які страви. Гриль буде завжди в одному місці або його планується брати в поїздки;
  • міцна конструкція та матеріал - грилі з товстого металу, кераміки або нержавіючої сталі не іржавіють. Товстіший матеріал також краще утримує тепло. Потрібно переконатися, що гриль міцно стоїть на землі і що його не так просто перекинути;
  • колеса - як мінімум два колеса дозволяють легко переміщати гриль;
  • хороша кришка – важливо переконатися, що кришка щільно прилягає, щоб утримувати тепло. Потрібно звернути увагу на спосіб кріплення. Це відкидна кришка для комфортної роботи або знімна, яка вішається на гачок у корпусі гриля;
  • вентиляційні отвори повинні бути як верхні, так і нижні для зручного контролю температури;
  • збірка золи - попіл і зола повинні легко видалятися для безпечної утилізації після приготування. Варто уточнити у продавця, як чистити вибрану модель;
  • спосіб додавання вугілля - спеціальні дверцята або грати для вугілля регульована по висоті спрощують додавання вугілля під час роботи на грилі. Це важливо в основному для металевих грилів, тому що кераміка набагато довше утримує тепло і не вимагає додавання вугілля у процесі приготування.

Додаткові критерії вибору вугільного грилю

На додаток до багатого, пікантного аромату чудового м'яса, вугільний гриль пропонує користувачеві кілька витончених переваг. Правильний вибір бренду дозволяє бути впевненим у надійності та функціональності вугільного гриля.

Додаткову зручність грилю надають різні пристрої для наддуву повітря, зміни висоти грат над вугіллям, вентиляційні клапани в кришці, вбудовані термометри та сервісні полички для продуктів, посуду та спецій. Зручність таких пристроїв користувач починає цінувати в міру накопичення досвіду приготування їжі на вугіллі. Треба проаналізувати свої кухарські таланти: якщо людина вміє керувати тепловими режимами та хочет урізноманітнити меню смаженою та запеченою їжею — варто купувати гриль відповідно до цих потреб. Якщо на природі плануються ковбаски, крильця або розігріті готові страви, то можна вибрати простішу модель, а то й настільну, яка може виконувати функції звичайного марміту.

При виборі гриля важливим фактором є гарантія. Гарну гарантію дають усі відомі бренди. Обов'язковою умовою довговічності грилів є використання виключно спеціального вугілля або брикетів, оскільки під час використання дров грилі швидко прогорають.

Що потрібно знати про форму вугільного грилю

Майже всі деревні вугільні брикети горять при одній температурі, тому розмір і форма гриля мають значення. Вони визначають, як тепло концентрується чи розсіюється.

Барельні грилі найкраще підходять для приготування гамбургерів та ковбасок, оскільки їх конструкція дозволяє за один раз приготувати більшу кількість продуктів, але більш тонкому вугільному шарі.

Барельні грилі

Керамічні грилі мають більше можливостей у приготуванні складних рецептів, ніж вугільні чи барельні. Вони підходять тим, хто любить вишукування, вдосконалюватися в барбекю, готовий приділяти свій час і пробувати різні способи приготування: копчення, томлення, гасіння, випікання, грилінг та смаження.






На правах реклами

РДБК

Відпочинок у Карпатах


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ