Вівсяні оладки: корисний та смачний сніданок для всієї родини
Часто до тіста додають банан — він не лише збагачує страву вітамінами, а й надає природної солодкості, завдяки якій можна обійтися без додавання цукру. А якщо подати оладки з йогуртом і ягодами, сніданок стане не лише корисним, а й вишуканим.
Інгредієнти:
вівсяні пластівці — 200 г
молоко — 200 мл
банан — 1 шт.
яйце — 1 шт.
цукор — 1 ст. л.
розпушувач — 1 ч. л.
борошно — 2 ст. л.
соняшникова олія — 3–4 ст. л.
сіль — дрібка
Спосіб приготування:
Висипте вівсяні пластівці в глибоку миску та залийте молоком. Залиште на 20 хвилин, аби вони набухли.
Тим часом банан очистьте та розімніть виделкою до стану пюре. Додайте дрібку солі.
До вівсяної маси додайте банан, яйце, цукор, розпушувач і борошно. Добре перемішайте.
На розігріту сковорідку з олією викладайте тісто ложкою та обсмажуйте з обох боків до золотистої скоринки (по 2–3 хвилини на бік).
Готові оладки викладіть на паперовий рушник, щоб прибрати зайвий жир. Подавайте з медом, ягодами чи йогуртом.
Оладки з вівсяного борошна та бананів
Інгредієнти:
вівсяне борошно — 40–45 г
банани — 2 шт. (приблизно 150 г)
яйце — 1 шт.
розпушувач — 3 г
кориця — на кінчику ножа
олія — для смаження (рекомендовано кокосову)
Спосіб приготування:
Банани очистьте та розімніть до пюреподібної консистенції.
Якщо немає готового вівсяного борошна — перемеліть пластівці в блендері.
З’єднайте банани, борошно, яйце, корицю та розпушувач. Перемішайте до однорідності.
Розігрійте сковорідку з невеликою кількістю олії. Викладайте тісто ложкою та обсмажуйте на слабкому вогні до рум’яності з обох боків.
Подавайте оладки з медом або кленовим сиропом — це чудове завершення корисного сніданку.
Про це повідомляє телеканал ЕСПРЕСО, espreso.tv.
Корисний сніданок може бути смачним: шпинатні панкейки з лососем та авокадо. Як приготувати ідеальне ризотто: ключові поради для ідеальної текстури.

Магнітні бурі в червні: які дні будуть найважчими?

У червні 2025 року Землю накриють декілька хвиль магнітних бур, серед яких передбачають і сильні збурення.
переглядів: 157
Сезон комах-паразитів: як вберегти себе від кліщів?

Сезон кліщів розпочато: піки активності щороку припадають на квітень-травень та серпень-вересень. Ці невеликі створіння можуть переносити збудників як вірусних, так і бактеріальних захворювань.
переглядів: 2748
"Інсульти помолодшали": на Рівненщині прибули представники ВООЗ та ЄС

У Рівненську область прибули представники Бюро ВООЗ в Україні та Делегації Європейського Союзу.
переглядів: 112
Готуємо кабачки краще, ніж в ресторані: два рецепти

Швидкі та прості рецепти страв з улюблених овочів.
переглядів: 141
Вихідні на Оствиці: човни, байдарки та оркестр

7 та 8 червня на Оствиці відбудуться яскраві події для всієї родини. У програмі — мандрівки прадавніми човнами, байдаркові походи, майстер-класи та лучний тир.
переглядів: 153