Ми у Facebook
23.09.2015, 22:00

Прості рецепти грибних страв на кожен день [+Фото]

Нарешті настала улюблена пора грибників, та й господинь також. Адже саме зараз можна потішити близьких смачнющими грибними стравами.
Грибні страви часто стають чудовим доповненням повсякденного та святкового меню. Пропонуємо кілька простих і дуже смачних рецептів.

1. Гриби в сметані.
Інгредієнти:
500 гр грибів (будь-яких)
1 велика цибулина
150 гр сметани (бажано домашньої)
сіль, перець
рослинна олія.

Приготування: гриби почистити, помити, нарізати крупними шматочками та відварити практично до готовності. Потім злити воду і висипати гриби на сковороду, смажити на невеликому вогні. Коли волога випарується, додати рослинну олію і дрібно нарізану цибулину - усе добре підсмажити. Потім додати спеції, сметану, протушити 2 хв і можна подавати на стіл. Така страва стане чудовим доповненням до картопляного пюре.



2. Грибні котлети.
Інгредієнти:
1 кг відварених грибів
1 цибулина
1 яйце
1/2 батона білого
часник, сіль, перець
панірувальні сухарі.

Приготування: батон замочити у воді. Відварені гриби, цибулю, часник пропустити через м'ясорубку. До суміші додати вимочений розм'яклий батон, яйце та спеції, усе ретельно перемішати. Сформувати котлети і обваляти їх у панірувальних сухарях. Смажити на рослинній олії до готовності.

Для приготування таких котлет можна також додавати відварений рис або гречку.



3. Грибний суп з плавленим сиром.
Інгредієнти:
300 гр грибів (бажано шампіньйони, білі, бабки, але можна і експериментувати)
250 гр курячого філе
2 крупних картоплини
1 морквина
1 маленька цибулина
2 плавлених сирки
сіль, перець, зелень
рослинна олія.

Приготування: куряче філе нарізаємо невеликими кубиками, кидаємо у воду і ставимо на вогонь. Тим часом почищену картоплю також дрібнимо кубиками і додаємо до курячого філе. Гриби обсмажумо на рослинній олії, додаємо цибулю, моркву і досмажуємо до готовності. Смажену суміш додаємо до юшки. Плавлений сир подрібнити і додати до супу. Прокип'ятити суп ще 2 хв., додати спеції і прикрасити зеленню перед подачею на стіл.



4. Свіжі гриби, запечені в сметані.
Інгредієнти:
800 г свіжих грибів
1,5 л води
100 г борошна
550 г вершкового масла
2 скл. сметани
50 г сухарів
сіль, перець - за смаком.

Приготування: підготовлені гриби опустіть в підсолену воду і доведіть до кипіння. Промийте їх в друшляку обваляйте в борошні і підсмажте на олії. Залийте сметаною, посипте сухарями і поставте на 5-20 хвилин у гарячу духовку.



5. Грибна запіканка з картоплею.
Інгредієнти:
7 картоплин
300 гр грибів
1,5 скл. сметани
1 цибулина
3 зубчики часнику
100 гр твердого сиру
сіль, перець, олія для смаження.

Приготування: картоплю відварити в мундирах, почистити і нарізати кільцями. Гриби, цибулю і часник подрібнити та обсмажити на рослинній олії. Формуємо запіканку: форму змащуємо рослинною олією, викладаємо шар картоплі, потім шар грибів з цибулею, перчимо, солимо, поливаємо сметаною і притираємо сиром... Шари повторювати, доки не закінчаться інгредієнти. Зверху присипати сиром і випікати 30 хв.



Смачного!

Статті до теми:

Що приготувати з грибів красноголовців та підберезників [+ПОРАДИ]

Ікра з польських грибів до столу і на зиму

Смачні та оригінальні страви з сушених грибів [ВІДЕО]

Салати з грибами

Рецепт на вихідні: Пиріжки з рисом та грибами

Пісні страви: Капусняк з грибами й томатним соусом





На правах реклами