23.09.2015, 22:00
Прості рецепти грибних страв на кожен день [+Фото]
Нарешті настала улюблена пора грибників, та й господинь також. Адже саме зараз можна потішити близьких смачнющими грибними стравами.
Грибні страви часто стають чудовим доповненням повсякденного та святкового меню. Пропонуємо кілька простих і дуже смачних рецептів.
1. Гриби в сметані.
Інгредієнти:
500 гр грибів (будь-яких)
1 велика цибулина
150 гр сметани (бажано домашньої)
сіль, перець
рослинна олія.
Приготування: гриби почистити, помити, нарізати крупними шматочками та відварити практично до готовності. Потім злити воду і висипати гриби на сковороду, смажити на невеликому вогні. Коли волога випарується, додати рослинну олію і дрібно нарізану цибулину - усе добре підсмажити. Потім додати спеції, сметану, протушити 2 хв і можна подавати на стіл. Така страва стане чудовим доповненням до картопляного пюре.
2. Грибні котлети.
Інгредієнти:
1 кг відварених грибів
1 цибулина
1 яйце
1/2 батона білого
часник, сіль, перець
панірувальні сухарі.
Приготування: батон замочити у воді. Відварені гриби, цибулю, часник пропустити через м'ясорубку. До суміші додати вимочений розм'яклий батон, яйце та спеції, усе ретельно перемішати. Сформувати котлети і обваляти їх у панірувальних сухарях. Смажити на рослинній олії до готовності.
Для приготування таких котлет можна також додавати відварений рис або гречку.
3. Грибний суп з плавленим сиром.
Інгредієнти:
300 гр грибів (бажано шампіньйони, білі, бабки, але можна і експериментувати)
250 гр курячого філе
2 крупних картоплини
1 морквина
1 маленька цибулина
2 плавлених сирки
сіль, перець, зелень
рослинна олія.
Приготування: куряче філе нарізаємо невеликими кубиками, кидаємо у воду і ставимо на вогонь. Тим часом почищену картоплю також дрібнимо кубиками і додаємо до курячого філе. Гриби обсмажумо на рослинній олії, додаємо цибулю, моркву і досмажуємо до готовності. Смажену суміш додаємо до юшки. Плавлений сир подрібнити і додати до супу. Прокип'ятити суп ще 2 хв., додати спеції і прикрасити зеленню перед подачею на стіл.
4. Свіжі гриби, запечені в сметані.
Інгредієнти:
800 г свіжих грибів
1,5 л води
100 г борошна
550 г вершкового масла
2 скл. сметани
50 г сухарів
сіль, перець - за смаком.
Приготування: підготовлені гриби опустіть в підсолену воду і доведіть до кипіння. Промийте їх в друшляку обваляйте в борошні і підсмажте на олії. Залийте сметаною, посипте сухарями і поставте на 5-20 хвилин у гарячу духовку.
5. Грибна запіканка з картоплею.
Інгредієнти:
7 картоплин
300 гр грибів
1,5 скл. сметани
1 цибулина
3 зубчики часнику
100 гр твердого сиру
сіль, перець, олія для смаження.
Приготування: картоплю відварити в мундирах, почистити і нарізати кільцями. Гриби, цибулю і часник подрібнити та обсмажити на рослинній олії. Формуємо запіканку: форму змащуємо рослинною олією, викладаємо шар картоплі, потім шар грибів з цибулею, перчимо, солимо, поливаємо сметаною і притираємо сиром... Шари повторювати, доки не закінчаться інгредієнти. Зверху присипати сиром і випікати 30 хв.
Смачного!
Статті до теми:
Що приготувати з грибів красноголовців та підберезників [+ПОРАДИ]
Ікра з польських грибів до столу і на зиму
Смачні та оригінальні страви з сушених грибів [ВІДЕО]
Салати з грибами
Рецепт на вихідні: Пиріжки з рисом та грибами
Пісні страви: Капусняк з грибами й томатним соусом
1. Гриби в сметані.
Інгредієнти:
500 гр грибів (будь-яких)
1 велика цибулина
150 гр сметани (бажано домашньої)
сіль, перець
рослинна олія.
Приготування: гриби почистити, помити, нарізати крупними шматочками та відварити практично до готовності. Потім злити воду і висипати гриби на сковороду, смажити на невеликому вогні. Коли волога випарується, додати рослинну олію і дрібно нарізану цибулину - усе добре підсмажити. Потім додати спеції, сметану, протушити 2 хв і можна подавати на стіл. Така страва стане чудовим доповненням до картопляного пюре.
2. Грибні котлети.
Інгредієнти:
1 кг відварених грибів
1 цибулина
1 яйце
1/2 батона білого
часник, сіль, перець
панірувальні сухарі.
Приготування: батон замочити у воді. Відварені гриби, цибулю, часник пропустити через м'ясорубку. До суміші додати вимочений розм'яклий батон, яйце та спеції, усе ретельно перемішати. Сформувати котлети і обваляти їх у панірувальних сухарях. Смажити на рослинній олії до готовності.
Для приготування таких котлет можна також додавати відварений рис або гречку.
3. Грибний суп з плавленим сиром.
Інгредієнти:
300 гр грибів (бажано шампіньйони, білі, бабки, але можна і експериментувати)
250 гр курячого філе
2 крупних картоплини
1 морквина
1 маленька цибулина
2 плавлених сирки
сіль, перець, зелень
рослинна олія.
Приготування: куряче філе нарізаємо невеликими кубиками, кидаємо у воду і ставимо на вогонь. Тим часом почищену картоплю також дрібнимо кубиками і додаємо до курячого філе. Гриби обсмажумо на рослинній олії, додаємо цибулю, моркву і досмажуємо до готовності. Смажену суміш додаємо до юшки. Плавлений сир подрібнити і додати до супу. Прокип'ятити суп ще 2 хв., додати спеції і прикрасити зеленню перед подачею на стіл.
4. Свіжі гриби, запечені в сметані.
Інгредієнти:
800 г свіжих грибів
1,5 л води
100 г борошна
550 г вершкового масла
2 скл. сметани
50 г сухарів
сіль, перець - за смаком.
Приготування: підготовлені гриби опустіть в підсолену воду і доведіть до кипіння. Промийте їх в друшляку обваляйте в борошні і підсмажте на олії. Залийте сметаною, посипте сухарями і поставте на 5-20 хвилин у гарячу духовку.
5. Грибна запіканка з картоплею.
Інгредієнти:
7 картоплин
300 гр грибів
1,5 скл. сметани
1 цибулина
3 зубчики часнику
100 гр твердого сиру
сіль, перець, олія для смаження.
Приготування: картоплю відварити в мундирах, почистити і нарізати кільцями. Гриби, цибулю і часник подрібнити та обсмажити на рослинній олії. Формуємо запіканку: форму змащуємо рослинною олією, викладаємо шар картоплі, потім шар грибів з цибулею, перчимо, солимо, поливаємо сметаною і притираємо сиром... Шари повторювати, доки не закінчаться інгредієнти. Зверху присипати сиром і випікати 30 хв.
Смачного!
Статті до теми:
Що приготувати з грибів красноголовців та підберезників [+ПОРАДИ]
Ікра з польських грибів до столу і на зиму
Смачні та оригінальні страви з сушених грибів [ВІДЕО]
Салати з грибами
Рецепт на вихідні: Пиріжки з рисом та грибами
Пісні страви: Капусняк з грибами й томатним соусом
Категорія: Новини > Життя
Автор: підготувала Тетяна КузьмичПереглядів: 14227Інші статті рубрики:
Уже цього тижня частина християн святкуватиме Великдень
Дізнайтеся усі дати цієї важливої для християн (і не тільки) події.
переглядів: 370
У Рівному відбудеться БЛАГОЯрмарок
Рівненська обласна філармонія долучається до ініціативи Святослава Кокоші й запрошують відвідати Благодійний ярмарок на підтримку ЗСУ у Органному залі!
переглядів: 377
У Рівному завершилися обласні змагання з шахів
Фінал Чемпіонату області з шахів проходив у приміщенні першої ДЮСШ Рівненської міської ради.
переглядів: 418
Сьогодні у Рівному буде лекція про історію фотографії
27 березня о 14:00 у Рівненській обласній універсальній бібліотеці запланована подвійна лекція про історію фотографії у Рівному.
переглядів: 353
День святої Матрони: що потрібно знати про цей день
27 березня - День нефролога та пам'ять святої Матрони в церковному календарі. До Нового року залишилося 279 днів. Це також 763-й день війни в Україні.
переглядів: 396