Ми у Facebook
08.05.2003, 07:21

Ціна вдячності — 25 гривень щомісяця

На сьогодні у Рівному нараховується 25 700 пенсіонерів, які щомісячно отримують по 141,9 грн. пенсії. З кожним роком кількість пенсіонерів у місті невпинно зростає. Причина цього явища — тенденція до загального старіння населення. Всього ж у Рівному майже 48 тисяч осіб пенсійного віку. Такі цифри були наведені у прес-клубі ринкових реформ у вівторок начальником міського управління соціального захисту населення Вірою Мельник.
Напередодні 9 травня організатори прес-клубу запросили до спілкування з журналістами керівників двох антагоністичних ветеранських організацій: голову міської ради Всеукраїнського об’єднання ветеранів Володимира Мазурця та голову міської ради ветеранів Аркадія Абушевича.
На думку голови міської ради ветеранів Аркадія Абушевича, нині не можна говорити про якусь соціальну роль ветеранів у сучасному суспільстві, бо вони не захищені соціально, а покликані опікуватися ними чиновники лише обіцяють допомогу, проте ніколи її не надають. А проблем у ветеранів цілий букет: бракує коштів на лікування, немає можливості поміняти газове обладнання у квартирі тощо.
Якщо ветерани Радянської Армії мають більше соціальних гарантій, то колишні воїни УПА позбавлені і того, адже дотепер вони не визнані на загальнодержавному рівні як ветерани Руху опору. За словами начальника міського управління соціального захисту Віри Мельник, щомісяця 750 репресованих за часів радянської влади рівнян отримують по 25 гривень до своєї мізерної пенсії. Звичайно, що це надзвичайно мало, але в інших областях “упівці” не мають і цього мінімуму.





На правах реклами