Ми у Facebook
21.05.2003, 03:13

На Рівненщині триває вимирання населення

За даними демографів, населення Рівненщини продовжує невпинно скорочуватися. У першому кварталі цього року в області померло 4613 осіб. Торік за цей час кількість померлих на Рівненщині не перевищила 4300 осіб. Про це повідомили в обласному управлінні статистики.
Основною причининою смерті серед рівнян у кожному другому випадку є ішемічна хвороба серця. Від неї у першому кварталі вже померло 2388 людей, а минулого року за аналогічний період було зафіксовано на кілька сотень летальних випадків менше — 2095. За перший квартал поменшало і самогубств серед наших земляків. Якщо торік за цей час їх було зафіксовано 26, то цьогоріч всього 18.
Радує, що, у січні-березні на Рівненщині народилося 3293 дитини, що дещо більше, ніж минулого року. Попри позитивну динаміку народжуваності, досі складною залишається ситуація зі смертністю серед немовлят. Сухі цифри статистики зафіксували із загальної кількості померлих дітей до одного року 34 смерті за перший квартал цього року. Основна причина смерті немовлят — стани, що виникають у перинатальному періоді. Їх за звітний період було зафіксовано 12. До негативів демографічної ситуації в області варто віднести і зростання майже вдвічі мертвонароджених дітей порівняно з першим кварталом минулого року: з 12 до 21 випадку.
Високу смертність населення Рівненщини демографи пояснюють незадовільним фінансуванням державою медичної галузі, що в свою чергу призводить до сумних наслідків, ціна яких — смерть.





На правах реклами