Ми у Facebook
26.06.2003, 18:14

Депутати — глибинці

Виїзний “День депутата” провели наприкінці минулого тижня депутати Рівненської обласної ради в Зарічненському районі. Більше п’яти років, тут, на північних кордонах нашої області, не бували депутати облради в такій кількості. Програма проведення цього заходу складалася з двох частин: пленарної та практичної.
Начальник головного фінансового управління облдержадміністрації Яків Редько доповів депутатам та запрошеним про виконання обласного бюджету за перший квартал нинішнього року. А голова Зарічненської райдержадміністрації Сергій Цермолонський та голова Зарічненської районної ради Віталій Сарич — про роботу виконавчої влади та органів місцевого самоврядування району. Підсумовуючи пленарну частину роботи, голова облради Роман Василишин зазначив, що депутатському корпусу облради при формуванні бюджету на наступний рік слід подумати над можливими варіантами збільшення фінансування цьому району, оскільки тут практично відсутня промисловість. Одночасно, на думку Василишина, сільські голови повинні самі шукати джерела поповнення місцевого бюджету.
У розмові з журналістами голова облради також зазначив, що, можливо, цього року вдасться прокласти газопровід до Дубровиці й Зарічного. З цією метою керівництво області зустрічалося з керівником “Укртрансгазу” Анатолієм Рудніковим (який, до речі, народився на Рівненщині), і той підтримав цю ідею. Схвалили її і Президент та голова Верховної Ради.
Депутати ознайомилися з навчально-виховною базою Зарічненського загальноосвітнього ліцею (у районі таких освітніх закладів нового типу лише два). У ліцеї навчається 110 учнів з 10 населених пунктів району. Тут поглиблено вивчають математику, українську мову та літературу, англійську мову. У подарунок від депутатів вихованці ліцею отримали музичний центр.
Неабияке задоволення мали народні обранці від спілкування з вихованцями дитячого садочка “Струмочок”, яким керує відмінник освіти Тетяна Мініч. На сьогодні в садочку працює одна ясельна та п’ять садкових груп, в яких перебуває 125 дошкільнят. Заслуговує на увагу створення в цьому дошкільному закладі музейних кімнат, виставок та композицій.
А в Зарічненському держ-лісгоспі депутати ознайомилися з новою технологічною лінією деревообробного обладнання, яку підприємство придбало, встановило і запустило у першому кварталі нинішнього року. Заготовки на піддони, брус та іншу продукцію, що виготовляють з низькоякісної тонковимірної деревини, експортують в Німеччину.
А в Зарічненській районній лікарні протягом трьох останніх років значно зміцнено матеріально-технічну базу: відкрито нове відділення денного стаціонару при поліклініці, зроблено євроремонт пологового відділення, реконструйовано один з корпусів під інфекційне відділення.
Потім депутати переїхали до найбільшого в районі села Серники. До речі, понад третина мешканців цього села носить прізвище Полюхович. Депутати ознайомилися також з роботою культурно-дозвіллєвого комплексу та кінноспортивної школи, яка діє при місцевій загальноосвітній школі.
— Головне, що люди тут багаті душею, бережуть традиції і вміють працювати. Вони заслуговують на краще життя. Добре, що депутати побачили всі проблеми мешканців цього району. Впевнений, що вони це врахують при формуванні бюджету на наступний рік, — так підсумував перебування депутатів облради на Зарічненщині перший заступник голови облради Валентин Крока.





На правах реклами