Ми у Facebook
20.05.2009, 17:29

Лілія Боць підкорила Мілан

Фотосесія для портфоліо, проводилась у Києві

Вихованка агентства моделей “Панна” Ліля Боць нещодавно повернулася з Італії. Там вона працювала у Домі моди Prada. У свої 16 років дівчина встигла знятися для обкладинки журналу “Сезони мод”, у рекламі білизни для журналу Marie Claire та продемонструвати колекцію одягу для модного журналу Elle.
У модельний бізнес Лілю привела сестра. Працюючи лише рік в агентстві моделей “Панна”, школярка з Гощі, райцентру Рівненської області, вже отримала чимало запрошень роботи за кордоном. Разом з агентством було вибрано найкраще — у столиці моди Мілані.
— До того, як я отримала певні пропозиції, зі мною багато працювали. Спочатку проводилися зйомки в агентстві, потім не один раз їздила до Києва, де зі мною працювали професійні стиліст та візажист. Ми зробили близько трьох сотень фотографій, а в результаті — і професійне портфоліо, без якого, як без паспорта, отримати роботу моделі неможливо. Потім — зйомка в Україні для обкладинки журналу “Сезони мод” та для реклами білизни для журналу Marie Claire. В агентстві “Панна” мене забезпечили ноутбуком та спеціальною програмою для вдосконалення англійської мови, адже це обов’язково для отримання контракту за кордоном, слідкували за моєю вагою, працювали над дефіле. Загалом до поїздки я готувалася чотири місяці.
— За кордоном пробула три місяці. До кінця не вірила, що мені випала така нагода, поки не ступила на італійську землю, — пригадує дівчина. — Я — щаслива.
За її словами, працювати було неважко. Спершу зйомка для каталогу одягу сезону весна-літо 2009 торгової марки Please, що йшов як додаток до модного журналу Elle. Фотосесії тривали з сьомої ранку до сьомої вечора. Потім — місяць роботи у Домі моди Prada. Щодня — кілька кастингів.
— Працювала у шоу-румі Дому моди. Моє завдання було — демонструвати одяг клієнтам. Якщо він їм подобався, вони його купували. Рекламувала одяг брендів Prada і Mia-Mia, також знімалась для каталогу одягу бренду Міа-Міа — розповідає юна модель.
Разом з Лілією в агентстві працювали дівчата з Аргентини, Словаччини, Португалії, Росії. З України вона була одна. Разом з п’ятьма дівчатами мешкали в апартаментах неподалік центру міста. На всі потрібні заходи рівненська модель ходила сама.
— Мене супроводжували до Мілана до самого агентства. Спочатку показали місто, розповіли, що і де знаходиться, а далі я вже орієнтувалася сама. До речі, в Мілані ми познайомились з відомим “кроликом” Володимиром Мойсеєнком, який також супроводжував свою дочку до агентства в Мілані — каже дівчина. — Їсти готували собі самі. Італійська їжа хоч і смачна, проте багато їсти собі не дозволяла. В основному їла салати, фрукти. Та не могла не спробувати італійських макаронів-пасти, лазанью. Час від часу готувала й українські страви, наприклад, свою улюблену картоплю.
За кордоном Лілія Боць дуже сумувала за рідними. Каже, що Мілан чимось схожий на українське місто.
— І тільки коли зазвучить італійська мова, розумієш, що ти не вдома…
Якби Лілія Боць затрималася надовше, цілком можливо, що отримала б роботу ще в одному модельному агентстві. Однак дівчина мусила повернутися додому, щоб закінчити навчальний рік. Вона навчається у десятому класі загальноосвітньої школи у смт Гощі.
— Вчителі з розумінням ставляться до мене. Всі горді, що їхня землячка вперше за всю історію школи працювала за кордоном моделлю, — ділиться Лілія.
До речі, Ліля мала змогу представляти Гощанський район у конкурсі краси “Міс Рівненщина-2008”, кастинг на який вона успішно пройшла.
— Та за умовами контракту я вже у січні мала вилетіти в Мілан. Але я не шкодую про це, адже сподіваюся, що у мене ще буде нагода взяти участь у цьому конкурсі — підсумовує модель.
Ліля вважає, що отримати такий шанс може кожна дівчина.
— Але дуже важливо вибрати правильно “материнське агентство”, тому що саме від його професійності та можливостей залежить, які пропозиції отримуватиме модель в майбутньому. А тут мова йде не тільки про фінансову сторону роботи за кордоном, а, насамперед, про безпеку дівчини. Модельне агентство “Панна” — професійне агентство з багаторічним стажем, яке піклується про своїх вихованок та бере на себе всі первинні фінансові витрати (поїздки в Київ, за кордон, виготовлення портфоліо тощо). Тому кожна дівчина з гарною зовнішністю та фігурою, але й з “характером” та наполегливістю може отримати подібний шанс.
Вже цього літа Лілія Боць працюватиме моделлю в Японії.





На правах реклами