Ми у Facebook
17.06.2011, 12:19

На Рівненщині оформили першу імпортну електронну митну декларацію

На початку червня стартував другий етап Пілотного проекту з електронного декларування.
У цьому проекті в Рівненській митниці приймають участь 2 підприємства регіону. 14 червня митницею успішно оформлена перша імпортна електронна вантажна митна декларація підприємства, що задіяне у проекті — ТзОВ "Олісма". Про це повідомили з прес-служби Рівненської митниці.

Станом на 16 червня 19 підприємств включено до реєстру підприємств, до товарів яких може застосовуватись процедура електронного декларування. З цих підприємств 5 уже безпосередньо оформляли документи в електронному вигляді.

Перша декларація в електронному вигляді оформлена. З кожним днем число електронних декларацій невпинно зростатиме. У ході пілотного проекту буде виявлено всі процедурні та технічні тонкощі та нюанси, які необхідно буде удосконалити.

Створення електронної митниці — це дуже важливий крок у напрямку спрощення митних процедур, наближення до світових стандартів, який робиться митною службою заради розвитку країни, прискорення товарообігу, для зручності та швидкості оформлення товарів підприємств — суб’єктів зовнішньоекономічної діяльності.

Впровадження електронного декларування дасть змогу зменшити суб’єктивний фактор, а відповідно і корупційну складову в роботі представників митних органів, максимально спростити процедуру оформлення, скоротити часові і фінансові витрати на ведення зовнішньоекономічної діяльності.

На даний час електронне декларування вже не новина — а сьогоденні вимоги, тому найближчим часом планується залучення нових підприємств до процедури електронного декларування.





На правах реклами