Ми у Facebook
23.06.2011, 12:23

На Рівненщині хочуть, щоб електроенергія для населення була дешевшою

Нова енергетична стратегія України повинна містити преференції для областей, де розміщені атомні електростанції. У цьому переконані члени постійної комісії Рівненської облради з питань екології, природокористування, охорони навколишнього середовища.
Енергетичну стратегію України розробляли ще у 2005-му. Відтоді розвиток енергетичної галузі пішов далеко вперед. Саме тому й постало питання про розробку нової стратегії.

На Рівненській АЕС презентували нове обладнання [+Фото]

Як доповів член постійної комісії — генеральний директор ВП "Рівненська АЕС" ДП НАЕК "Енергоатом" Михайло КОЛІСНИЧЕНКО, енергетична стратегія України, яка була розроблена у 2005 і прийнята у 2006 році та не пройшла процесу обговорення, на даний час вже застаріла.

За словами Михайла Колісниченка, до розробки нової енергетичної стратегії планується залучити й області. Парламентські слухання з цього питання відбудуться вже у листопаді, тому депутати Рівненської облради вирішили активізуватися. Зокрема, депутат Микола КУЧЕРУК запропонував нагадати про те, що Рівненщина — область, яка знаходиться під впливом відразу двох атомних електростанцій. Своєрідною пільгою для мешканців він вважає зменшення вартості електроенергії. Саме таку пропозицію й вирішили направити до Верховної Ради України.





На правах реклами