Ми у Facebook
05.10.2011, 10:12

Частина Рівненщини залишиться без світла через бурштинових копачів

На Сарненщині старателі вже шукають бурштин під трансформаторними підстанціями.
На вихідних невідомі старателі розкопали біля трансформаторної підстанції Клесів у Сарненському районі два здоровезних котловани, де завідомо шукали бурштин. Це помітив працівник ПАТ "АЕС Рівнеобленерго", черговий підстанції Сарненської дільниці Василь Мойсійчук, коли вранці вийшов на зміну та пішов оглядати територію. Про побачене доповів керівництву.

— Це просто неприпустимо — те, що відбувається навколо нашої підстанції, яка живить більше 3 тисяч абонентів у селищі та селі Клесів, — розповідає заступник начальника Сарненської дільниці ПАТ "АЕС Рівнеобленерго" Ігор Карпович. — Старателі не розуміють, що своїми діями можуть позбавити електропостачання цих жителів, а також підприємства, які тут працюють. А саме транзитну лінію 110 кВ, на Житомирську область, гранітні кар’єри, лісгосп та інші дрібніші підприємства.

Але основна проблема полягає в тому, що під час виконання цих земляних робіт існує реальна загроза травмування старателів електричним струмом, що може призвести до летальних наслідків з населенням на території об’єктів ПАТ "АЕС Рівнеобленерго". Справа в тім, що копачі можуть пошкодити кабельні лінії 10 кВ, що виходять на перші опори повітряних ліній. Ця напруга є смертельно небезпечною для людини. Або ж може просісти сам ґрунт біля підстанції, від того, що утворилися порожнечі. А це може призвести до виходу з ладу високовольтного обладнання (лінії, вимикачі, розподільчі пристрої).

Тому керівництво просить громадськість, керівництво краю та правоохоронців звернути увагу на цю страшну ситуацію, яка склалася біля підстанції у смт Клесів.





На правах реклами

Відпочинок у Карпатах

Нерухомість


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ