Як зробити свічку “Великоднє яйце” власноруч [+Фото]
віск різних кольорів,
гніт,
шкаралупа від яйця,
стрічки,
бісер,
цвяшки чи будь-які дрібнички, які опинилися у вас під рукою.
Для початку потрібно підготувати формочку для виливання свічки, а саме шкаралупу від яйця.
Для цього потрібно з одного боку зробити отвір і акуратно вилити яйце. З іншого боку робимо інший отвір (але набагато менший) для того, щоб тільки протягнути гніт. Промиваємо шкаралупу і даємо висохнути.
Потім протягуємо гніт, закріплюємо з одного боку (наприклад, клейкою стрічкою), з іншого боку закріплюємо, намотавши на зубочистку.
Розігріваємо віск і акуратно виливаємо в нашу формочку, встановлену в ємності.
Чекаємо, коли віск повністю застигне і очищаємо свічку від шкаралупи. Отримуємо свічку, готову для декорування.
Тепер можна зайнятися декоруванням пасхальної свічки. Беремо стрічку, або нитку з позолотою. Обв'язуємо для прикраси бантом.
Також можна прикрасити свічку камінчиками, або бісером. Можна в віск додати бісер або золотистий порошок, розплавити і вилити зверху на свічку. Можна поекспериментувати з кольором, зробити свічку в декількох тонах.







Якщо такий метод виготовлення яйця-свічки занадто важкий, можна спробувати зробити такі:

Інші статті до теми:
Яскраві та прості ідеї для оздоблення пасхальних яєць [+Фото]
На Великдень рівняни побачать величезну писанку [+Фото]
Що ми знаємо про Великдень [ОГЛЯД]

День святих Трохима і Теофіла: традиції, заборони та кого вітати 23 липня

23 липня, за новим церковним календарем віряни вшановують пам’ять святих мучеників Трохима, Теофіла та їхніх товаришів, які постраждали за християнську віру у III столітті. Їхня жертовність і вірність ідеалам добра стали прикладом духовної стійкості.
переглядів: 14
Магнітні бурі накриють Україну до кінця липня

Якщо ви відчуваєте втому, дратівливість, головний біль або безсоння, не поспішайте звинувачувати каву чи поганий сон. Можливо, причина у впливі магнітної бурі. До 31 липня 2025 року очікуються часті та сильні сплески геомагнітної активності, які можуть впливати на самопочуття.
переглядів: 322
Грибні секрети від бабусі: соус із лисичок та перевірений спосіб заморозити гриби без гіркоти

Ліс щедро дарує свої скарби, і лисички – одні з найулюбленіших. Пропонуємо два перевірених бабусиних секрети: рецепт неймовірно смачного вершкового соусу з лисичок та особливий спосіб заморожування цих грибів на зиму, що дозволяє уникнути гіркоти.
переглядів: 280
Які кришки зіпсують вашу консервацію: головні помилки господинь

У сезон домашніх заготовок одна з найчастіших помилок — неправильно підібрані кришки для консервації. А саме вони можуть стати причиною зіпсованих банок, зірваних заготовок і навіть небезпечних наслідків для здоров’я.
переглядів: 235
Смачний сніданок: готуємо паніні в домашніх умовах

Ваша сім'я буде в захваті від цієї італійської страви. Готуючи такий сендвіч вдома, можна скористатися чіабатою з магазину, але найкраще приготувати її самостійно. Готова страва виходить неймовірно смачною та ситною.
переглядів: 316
Реклама