Ми у Facebook
18.04.2012, 13:07

Сир заводу "Дубномолоко" перевірятимуть російські фахівці

ПрП КФ "Прометей" (Чернігівська область), АТ "Пирятинський сирзавод" (Полтавська область) і ТОВ "Гадячсир" (Полтавська область), які пройшли перевірку Росспоживнагляду, відновлять експорт вітчизняної продукції до Росії. А продукцію ПАТ "Дубномолоко", що на Рівненщині, перевірятимуть наступного тижня.
Про це на брифінгу в Москві повідомив Міністр економічного розвитку і торгівлі України Петро Порошенко:
"Сьогодні ухвалено рішення про те, що обмеження щодо поставок продукції до РФ у разі дотримання вимог до виробника знято".

За його словами, далі справа за виробником, який має здійснювати відповідний контроль за якістю.

Як інформує прес-служба Державної ветеринарної та фітосанітарної служби України, українська сторона гарантуватиме виконання плану заходів виробниками. У свою чергу голова Росспоживнагляду Геннадій Онищенко повідомив, що три вищезазначені підприємства поставляли 60% всього обсягу сиру з України на російський ринок.

Також Петро Порошенко повідомив, що Росспоживнагляд продовжить перевірки українських виробників сирів, яким заборонено експорт продукції до РФ.

"Ми домовилися про графік подальших перевірок. Наступного тижня "Дубномолоко" має прийняти відповідну делегацію російської сторони", - сказав Петро Порошенко.

Він наголосив, що після того, як Україна буде готова прийняти інспекції на інших підприємствах, туди також прибудуть російські фахівці.

Нагадаємо, у березні управління російської Федеральної служби нагляду в сфері захисту прав споживачів і добробуту людини (Росспоживнагляду) вилучило з обігу українські сири в Москві. Серед кількох виробників було і ПАТ "Дубномолоко".

ІНШІ СТАТТІ ДО ТЕМИ:
Український сир подешевшає на третину?
Ціни на сир в Україні йдуть на рекорд

Звідки з’явився сир





На правах реклами

купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ