Ми у Facebook
12.06.2012, 10:54

У Рівному Фірташ презентував підприємцям Федерацію роботодавців [Фото+Відео]

Під час робочої поїздки на Рівненщину голови Федерації роботодавців України Дмитро Фірташ разом з головою Рівненської ОДА Василем Берташем зустрівся з керівниками та власниками підприємств регіону. У сесійній залі обласної ради понад півтори сотні бізнесменів обговорили розвиток підприємництва, залучення інвестицій та посилення ролі роботодавців у визначенні економічної політики.
Зустрітись із підприємцями області новообраному голова ради Федерації роботодавців України Дмитру Фірташу випало під час розширеного засідання обласного комітету з економічних реформ.

Фірташ відкрив на "Рівнеазоті" нову установку з виробництва електроенергії

— Коли мені запропонували очолити цю громадську організацію — я не погоджувався одразу, — зауважив Дмитро Фірташ. — Пропрацював трохи і зрозумів, що організація може бути дуже дієвою. Зараз ми налагодили дуже ефективну співпрацю з Кабміном, шукаємо точки дотику з іншими установами. Словом, федерація роботодавців може стати гарним майданчиком для відстоювання інтересів бізнесу. Головне не перетворювати її на політичну силу.



Тим часом виробничники, аграрії, будівельники, перевізники Рівненщини розповіли Дмитрові Фірташу, що перешкоджає їхній роботі та розвитку. Серед проблем — непорозуміння із податковими, митними та іншими контролюючими органами.



Несподіванкою для голови Федерації роботодавців стали питання затягування видачі дозволів на розробку родовищ.

— Особливу увагу ми приділяємо дозвільній сфері, намагаємось зробити максимально комфортні умови для ведення бізнесу в області. У деяких підприємств є проблеми з видачами дозволів на користування надрами, втім ми домагаємось їх вирішення навіть на рівні уряду. Адже кожне нове виробництво в області – це нові надходження до бюджету і, як наслідок виконання соціальних програм.

У підсумку Дмитро Фірташ та Василь Берташ домовилися, що спільно допомагатимуть у вирішенні проблеми роботодавців та відстоюватимуть їхні інтереси. На знак цього Голова ради Федерації роботодавців України та голова облдержадміністрації підписали протокол намірів про подальшу співпрацю.


Фірташ подарує стадіону "Авангард" борги Рівнеоблводоканалу





На правах реклами