Ми у Facebook
17.01.2013, 13:05

Як святкуватимуть Водохреща у Києві? [Анонс]

19 січня всі православні християни і греко-католики відзначають Хрещення Господнє (Водохреща). Основні заходи плануються в київському Гідропарку та на Оболонській набережній.
Хрещення - це один з найбільших християнських свят, яке відзначається щороку 6 січня у католиків і 19 - у православних. Хрещення - завершальне свято різдвяно-новорічного циклу, пов'язане з хрещенням Ісуса Христа в річці Йордан Іоанном Хрестителем.

19 січня 2013 в Києві пройде загальноміське свято Водохреща з традиційними купаннями в Дніпрі. Основні заходи пройдуть о 12:00 на Оболонській набережній біля Свято-Покровського собору (вул. Прирічна, 5-а) та о 14:00 у Парку культури і відпочинку «Гідропарк» біля каплиці Хрещення Господнього. Цей захід завершить цикл новорічних свят у столиці.

19 січня — Водохреща. Історія та традиції свята


У козацькому хуторі "Мамаєва слобода" 19 січня також відсвяткують Водохреща. Зранку пройде святкова літурія в козацькій церкві Покрови Пресвятої Богородиці, потім відкриється ярмарок народних майстрів і почнуться народні гуляння. Гостей пригощатимуть козацьким кулешем і кабаном на рожні. Всі бажаючі зможуть зануритися в ополонці, будуть звучати постріли з гармат і мушкетів, пройде козацька битва "лава на лаву". Свято завершиться символічним спаленням дідуха.

Куди піти в Рівному на Новорічно-різдвяні свята [ПРОГРАМА ЗАХОДІВ]

"Парк Київська Русь" також запрошує 19-20 січня на веселі Водохресні гуляння. Можна буде безкоштовно покататися на санях, запряжених кіньми зі стайні великого князя київського, поводити хороводи, витримати оборону в снігових боях. Крім того, на вас чекають видовищні виступи вершників на князівських конях і відтворення середньовічної полювання, обряд розпалювання багаття і етно-дискотека навколо нього.

Поради рівнянам: як правильно купатися на Водохреща


У цей же день Водохреща відсвяткують в Музеї народної архітектури "Пирогово". В 10:00 у старовинній церкві Архистратига Михаїла відбудеться літургія освячення води на церковному подвір'ї.

Крім того, 19 січня в рамках проекту Free Games з 12:00 до Екстрім-парку X-Park (парк Дружби народів) розпочнеться свято здоров'я "Фестиваль Моржів". У програмі: святкове богослужіння та освячення води, урочисте відкриття фестивалю, купання в ополонці, змагання моржів, нагородження учасників.





На правах реклами