Ми у Facebook
23.01.2013, 14:26

Чому рівняни не можуть отримати виплати на дітей? (ОФІЦІЙНА ВЕРСІЯ. Частина 3)

У зв’язку з нововведеннями у законодавстві, які вступили в дію з 1 січня, оформити допомогу при народженні дитини виявилося неможливим.
OGO.ua вже писав про рівнянина Сергія, який не зміг оформити допомогу при народженні дитини. Адже потрібну довідку про склад сім’ї йому відмовились видавати.

Виплати рівнянам при народженні дитини заблокувало МВС

Міське управління соцзахисту звернулося за роз’ясненням і в облдержадміністрацію, й до міністра соціальної політики України Наталії Королевської.

Чому рівняни не можуть отримати виплати на дітей? (ОФІЦІЙНА ВЕРСІЯ. Частина 1)


Область переконує: проблема виникла тільки у Рівному. Та й питання всі - до Державної міграційної служби.

Чому рівняни не можуть отримати виплати на дітей? (ОФІЦІЙНА ВЕРСІЯ. Частина 2)

Тим часом начальник Рівненського міськвідділу управління Державної міграційної служби України в Рівненській області Людмила Петняк пояснює: міграційна служба взагалі не може видавати довідку, яка не передбачена законодавством:

— 5 серпня 2012 року вступив у дію закон "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо реєстрації місця проживання і місця перебування фізичної особи в Україні". Цим законом передбачена лише довідка з місця проживання особи, а довідка про склад сім’ї законодавчо ніде не передбачена. Зокрема у законі значиться, що всі решта документів мають бути приведені у відповідність до цього закону у тримісячний термін. Тобто фактично довідку про склад сім’ї треба замінити довідкою з місця проживання особи. Але цього не сталося, — зазначила Людмила Петняк. — До речі, при народженні дитини і її реєстрації, вона вписується у довідку батьків з місця проживання батьків, як і інші неповнолітні діти. Це питання підняте на рівні обласних управлінь, які мають звернутися до міністерств. Тому думаю, що батькам просто треба набратися терпіння і трохи зачекати.





На правах реклами