Ми у Facebook
19.02.2013, 12:04

Знайти роботу он-лайн можна безкоштовно

Рівненська обласна бібліотека для молоді в конкурсі з організації нових бібліотечних послуг отримала грант від програми «Бібліоміст».
Це дасть можливість книгозбірні отримати сучасне комп’ютерне обладнання, а її користувачам − долучитись до нових послуг з безкоштовним використанням сервісів мережі інтернет.

В зв’язку з розвитком нових технологій сучасна молодь починає розглядати інформацію як ефективний засіб поліпшення свого життя, а бібліотеки сприймаються як своєрідні концентратори всього найкращого в сфері отримання та обробки інформації. Серед бібліотечних послуг користувачі віддають перевагу самостійній роботі за комп’ютером, пошуку інформації в мережі інтернет згідно своїх потреб, а ще бібліотека має бути місцем проведення змістовного інтелектуального дозвілля та творчого розвитку для молоді.

Наприклад, така соціально вразлива категорія як безробітна молодь потребує постійної інформації про шляхи пошуку роботи, а також адресної психологічної корекції, яку не завжди в змозі надати місцеві органи зайнятості. Завдяки співпраці молодіжної бібліотеки з партнером − Центром підтримки громадських ініціатив «Чайка» − кожна безробітна молода людина, задіяна в проекті, отримає навики пошуку роботи в мережі інтернет та пройде корисні для себе адаптаційні тренінги.

У бібліотеках на Рівненщині буде безкоштовний інтернет

Бібліотека для молоді в рамках дії гранту від програми «Бібліоміст» допоможе залучити нові інформаційні технології для розвитку творчих здібностей підростаючого покоління. Так, учасники підліткових клубів, які опікуються Управлінням у справах сім’ї, молоді та спорту Рівненського міськвиконкому, матимуть змогу пройти майстер-класи та практикум з опанування новими технологіями для представлення своєї творчості в глобальній мережі інтернет і створення електронних презентацій власних творчих здобутків.

В Рівному чимало цікавих культурно-історичних об’єктів, які можна більш активно популяризувати за допомогою впровадження QR-кодів як зручного та креативного інструменту для миттєвого доступу до важливої інформації. Залучивши до корисної справи студентів Рівненського коледжу економіки та бізнесу, молодіжна бібліотека організує їх навчання з метою оволодіння технологією сканування та генерації QR-кодів з подальшим їх використанням для створення туристичних маршрутів. В майбутньому планується проведення туристичних квестів серед школярів міста, залучення студентів-культорологів Рівненського державного гуманітарного університету для створення QR-енциклопедії пам’ятних місць Рівненщини для підвищення туристичної привабливості нашого краю.

В майбутньому користувачі бібліотеки – учасники проекту матимуть чудову можливість безкоштовно використовувати сервіси мережі інтернет для задоволення своїх потреб: пошуку роботи, популяризації своїх творчих доробків, створенню нових туристичних маршрутів, тощо.






На правах реклами