Ми у Facebook
01.04.2013, 17:26

На Рівненщині назвали райони, яким загрожують паводки

Паводки можливі у Зарічненському та Дубровицькому, частково — у Володимирецькому та Сарненському районах.
Щоб запобігти паводкам, в залежності від потреби на Рівненщині працюють від 30 до 60 насосних станцій. За добу вони в середньому перекачують 1 мільйон 150 тисяч кубометрів води.

Рівненщину може затопити

Як і щороку, у зоні ризику опинилися Зарічненський, Дубровицький, частково Володимирецький та Сарненський райони, а також кілька населених пунктів в інших районах.

Про це повідомила прес-служба РОДА.

За останню добу підйом рівня води на кілька сантиметрів зафіксували на гідропостах у Деражному Костопільського, Оженині Острозького, Млинку Зарічненського, Сваринях Володимирецького та Корнині Рівненського району, а також у Сарнах. Натомість у Дубровиці рівень води у річці Горинь впав на 23 сантиметри.

Поради рівнянам: Як діяти під час повені чи паводку [+ПОРАДИ]

Водночас протистояти можливій повені готові як стаціонарне, так і мобільне пожежно-насосне обладнання в кількості понад 400 одиниць, 289 одиниць інженерної та спецтехніки, а також 856 плавзасобів.

Тим часом регулювати гідрорежим річок та талих вод готові майже тисяча кілометрів захисних дамб, 12 водосховищ, 3,5 тисячі гідроспоруд, 50 тисяч гектарів акумулюючих водойм, 18 тисяч кілометрів меліоративних каналів, а також майже 13 тисяч водопропускних споруд.





На правах реклами