Ми у Facebook
18.04.2013, 17:30

Місцеві бюджети Рівненщини отримають додатково понад 330 тисяч гривень

Цього року місцеві бюджети Рівненщини отримають додаткові надходження у вигляді податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки.
Як повідомив голова ДПС у Рівненській області Віктор Башук, на даний час понад 1100 громадянам області визначено до сплати більше 200 тис. грн податку на нерухоме майно.

Ще майже 130 тис. грн цього податку задекларовано 75 юридичними особами. Вони володіють 10 тис. кв.м житлової нерухомості. Платниками даного податку переважно є промислові та лісогосподарські підприємства, які мають відомче житло; суб’єкти господарювання, що працюють у сфері будівництва, та здійснюють реалізацію об’єктів житлового фонду, релігійні громади.

На сьогодні громадянами області вже сплачено майже 55 тис. грн, а підприємствами – 23 тис. грн вказаного податку. І це лише початок, адже податкові повідомлення – рішення про суму податку, що підлягає сплаті, та платіжні реквізити лише з 15 квітня почали надсилатися органами державної податкової служби і будуть надходити платникам за місцезнаходженням об’єктів житлової нерухомості до 1 липня.

З дня отримання податкового повідомлення рішення у громадянина є 60 календарних днів для сплати податку.

Якщо громадянин має декілька об‘єктів житлової нерухомості, він може звертатися до податкової служби із заявою про вибір об‘єкта нерухомості, до якого буде застосовуватися пільга з оподаткування. В іншому випадку пільга застосовуватиметься до об‘єкта, у якому громадянин зареєстрований.

Не є об’єктом оподаткування податком на нерухоме майно:

- об'єкти житлової нерухомості, які перебувають у власності держави або територіальних громад (їх спільній власності);

- об'єкти житлової нерухомості, які розташовані в зонах відчуження та безумовного (обов'язкового) відселення, визначені законом;

- будівлі дитячих будинків сімейного типу;

- садовий або дачний будинок, але не більше одного такого об'єкта на одного платника податку;

- об'єкти житлової нерухомості, які належать багатодітним сім'ям та прийомним сім'ям, у яких виховується троє та більше дітей, але не більше одного такого об'єкта на сім'ю;

- гуртожитки.

Про це повідомили у відділі взаємодії із ЗМІ та громадськістю ДПС у Рівненській області.





На правах реклами