Ми у Facebook
18.05.2013, 18:50

Наймолодші в Україні знавці Біблії - на Рівненщині [+Фото]

Всеукраїнська олімпіада "Юні знавці Біблії" вперше зібрала на Рівненщині не лише школярів, а й дошкільнят!
Змагання юних знавців Святого Письма, яке відбувається на базі Національного університету "Острозька академія" вже шостий рік поспіль, цього разу вперше зібрало не лише школярів, а й учнів ПТУ, студентів вишів та дошкільнят. Зважаючи на таку кількість учасників, олімпіаду розділили на два етапи: у квітні в Острозі змагались конкурсанти старшої вікової категорії, а у травні на олімпіаду з'їхались дошкільнята та учні 1-8 класів.

Для наймолодших учасників змагання тривали лише один день. Дошкільнята мали розповісти біблійну історію, яка їм найбільше сподобалась, а також заспівати пісню чи розповісти вірш на біблійну тематику. Учні 1-4 класів презентували творчі роботи та розповідали про життя Ісуса Христа або створення світу. Учасники ж, які представляли 5-8 класи, складали письмовий тест на знання Святого Письма й презентували твори-роздуми та есе.

Окрім виконання конкурсних завдань, учасники олімпіади відвідали й майстер-класи, які провели, зокрема, відомий український поет-пісняр, народний артист України Вадим Крищенко, викладач християнської етики з Хмельницького Світлана Макогнюк, вчитель християнської етики з Тернопільщини Оксана Фесик.

Василь Жуковський представляє учасникам олімпіади народного артиста України Вадима Крищенка. На задньому плані - лауреат всеукраїнських та міжнародних конкурсів виконавців Дмитро Андрієць, який виконав низку пісень на вірші Вадима Крищенка
Василь Жуковський представляє учасникам олімпіади народного артиста України Вадима Крищенка. На задньому плані - лауреат всеукраїнських та міжнародних конкурсів виконавців Дмитро Андрієць, який виконав низку пісень на вірші Вадима Крищенка


Навіщо дошкільнятам Біблія?

- Викладання у школах основ християнської етики було започатковано у Західній Україні, але нині участь у таких олімпіадах бере чимало учасників і з центру, півдня та сходу нашої держави, - каже незмінний організатор всеукраїнської олімпіади "Юні знавці Біблії", декан гуманітарного факультету НаУ "Острозька академія", настоятель студентсько-викладацького храму преподобного Федора Острозького Василь Жуковський. - Був період, коли вчителів християнської етики готували лише Острозька академія та Український католицький університет. Нині ж таку роботу вже здійснює й Мелітопольський державний педагогічний університет імені Богдана Хмельницького, а також до неї готуються у Вінницькому державному педагогічному університеті та Національному педагогічному університеті імені Михайла Драгоманова у Києві. Отож, справа, яку ми робимо, будується не на піску, а на твердому фундаменті й буде доходити до свідомості багатьох людей.

Якою буде "Християнська етика" на Рівненщині?







Рівняни у Табачника відстоювали християнську етику












На правах реклами