Ми у Facebook
09.07.2013, 11:06

Вступ-2013: коледжі Рівненщини – ціни та спеціальності

Вже тиждень відбувається вступна кампанія. Багато інформації у пресі з'являється щодо спеціальностей та вартості навчання у ВНЗ. Водночас багато учнів планують продовжити своє навчання у професійно-технічних училищах та коледжах Рівненщини. Де і за скільки вчитися? Дізнайтеся далі!
Строки подачі документів

Тим, хто вибрав для себе вступ у коледжі або технікуми, варто знати строки подачі документів та проведення вступних іспитів. Але нагадуємо, що часто навчальні заклади корегують умови вступу, тому варто ознайомитися з інформацією для абітурієнтів конкретного закладу.

На основі базової загальної середньої освіти:
- з 1 по 20 липня відбуватиметься прийом документів для вступу;
- із 21 до 31 липня проходитимуть вступні випробування;
- з 1 серпня розпочинається зарахування абітурієнтів, які успішно склали вступні іспити.

На основі повної загальної середньої освіти:
- з 1 по 31 липня відбуватиметься прийом документів для вступу;
- з 1 серпня розпочинається зарахування абітурієнтів;
- до 11 серпня оприлюднення списку зарахованих на навчання за державним замовленням.

Вступ-2013: гаряча лінія для абітурієнтів

Необхідні документи:
1. Заява на ім'я директора із зазначенням обраної спеціальності та форми навчання.
2. Оригінал документа про освіту (з додатком до атестату чи свідоцтва).
3. Медичну довідку за формою № 086-О, картка профщеплень.
4. Шість кольорових фотокарток розміром 3х4 см.
5. Витяг з трудової книжки, завірений адміністрацією (подається вступниками, які мають стаж практичної роботи, та вступниками на заочне відділення).
6. Направлення та цільовий договір для осіб, що вступають за цільовим набором.
7. Направлення і договір для осіб, які постійно проживають в районах, що постраждали внаслідок аварії на ЧАЕС.
8. Паспорт (свідоцтво про народження для осіб, які за віком не мають паспорта), військовий квиток (посвідчення про приписку до призовної дільниці), оригінал документа про освіту (при поданні його копії), оригінали сертифікатів вступник пред'являє особисто.
9. Довідка про присвоєння ідентифікаційного номеру.

Вступ-2013 на Рівненщині: ціни і спеціальності

Спеціальності

Ми обрали для цього огляду чотири коледжі різного профілю, про умови навчання в яких розповімо детальніше.

Рівненський економіко-гуманітарний коледж — тут абітурієнтам пропонують навчатися після отримання базової загальної середньої освіти та повної загальної середньої освіти за такими спеціальностями: соціальна робота, фізичне виховання, фінанси і кредит, економіка підприємства, розробка програмного забезпечення, правознавство, початкове навчання та обслуговування комп'ютерних систем і мереж.

Рівненський державний аграрний коледж — пропонує навчання за спеціальностями фінанси і кредит, бухгалтерський облік, комерційна діяльність, розробка програмного забезпечення, землевпорядкування, правознавство, будівництво та експлуатація будівель і споруд, опорядження будівель і споруд та будівельний дизайн.

Вступ-2013 на Рівненщині: документи і строки

Рівненський державний базовий медичний коледж – особливістю закладу є те, що він проводить набір студентів не тільки для отримання ступеня молодшого спеціаліста, а й бакалавра фармації. До медичного коледжу можуть вступати учні після 9-ого та 11-ого класів. Тут готують працівників за спеціальностями: фармація, сестринська справа, лікувальна справа, стоматологія та лабораторна діагностика.

В Автотранспортному технікумі Національного університету водного господарства та природокористування. Тут здобувають освіту за спеціальностями: обслуговування та ремонт автомобілів та двигунів, організація перевезень і управління на автомобільному транспорті, автомобільний транспорт, організація та регулювання дорожнього руху, організація міжнародних перевезень на автотранспорті. До автотранспортного технікуму вступають після 9-ого та після 11-ого класу.

Вступ-2013 на Рівненщині: підсумки перших днів

Вартість навчання та кількість поданих заяв

За рік навчання в економіко-гуманітарному коледжі доведеться заплатити 6000 (соціальне забезпечення) чи 6100 грн. (решта спеціальностей). РЕГІК — це приватний коледж, тому державне замовлення не надається. Цим напевно і викликано те, що не багато людей поки що подають свої документи, адже чекають відповідей насамперед від державних навчальних закладів. За інформацією системи конкурс на спеціальність “фінанси і кредит” подано 2 заяви, а на спеціальність “початкова освіта” — 6 заяв.

Аграрний коледж пропонує і навчання за державним замовленням, загалом на всі спеціальності для безкоштовного навчання виділено 65 місць. Вартість навчання на денній формі навчання варіюється від 5455 грн. за рік навчання на спеціальності «землевпорядкування» до 8980 грн. на спеціальності «правознавство». На кінець першого тижня вступної кампанії, для прикладу, на спеціальність «бухгалтерський облік» було подано 19 заяв, а на «правознавство» - 43.

Вступ-2013: 10 порад абітурієнту

За державним замовленням у медичному коледжі мають можливість навчатися 425 студентів. Вартість навчання складає від 6000 (спеціальність «сестринська справа») до 9000 (навчання за бакалаврською програмою за спеціальністю «фармація») грн. В системі "Конкурс" на спеціальність «фармація» на основі базової загальної середньої освіти було подано 85 заяв, а на спеціальність «лікувальна справа» на базі повної загальної середньої освіти – 58 заяв.

Автотранспортний технікум пропонує навчання за кошти державного бюджету для 165 учнів. За рік навчання в автотранспортному технікумі студенти сплачують від 4280 грн. за навчання на спеціальності «організація перевезень і управління на автомобільному транспорті» до 4900 грн. за навчання на спеціальності «організація міжнародних перевезень на автотранспорті». За сім днів вступної кампанії, для прикладу, на спеціальність «автомобільний транспорт» було подано 107 заяв, а на спеціальність «організація та регулювання дорожнього руху» - 21 заява.

Ми продовжуємо слідкувати за ходом вступної кампанії на Рівненщині, тож очікуйте на нові матеріали про вступ-2013!





На правах реклами

купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ