Ми у Facebook
01.08.2013, 10:20

У Рівному закрили автобусний маршрут

Не встигли рівняни достоту насолодитися новим автобусним маршрутом, як великі автобуси "пішли" з міста.
Щоправда, мова про ті великогабаритні автобуси, які возили рівнян за маршрутом №1 "Льонокомбінат - Ювілейне".

Побачити громіздкого "барселонця" з табличкою №1 на вулицях міста уже кілька місяців було за щастя. Адже доля великогабаритних автобусів, які так урочисто запускали у рейс по маршруту №1 “Льонокомбінат — Ювілейне”, висіла фактично на волосині.

У Рівне повертаються великі автобуси


- Боюсь говорити про перший маршрут. Справа у тому, що ми оголосили на нього конкурс, - розповів начальник міського управління транспорту та зв’язку Віталій Миронюк під час запуску автобусного маршруту №2. - Постанова про проведення конкурсу передбачає, що ми можемо лише три місяці тимчасово утримувати на тому маршруті. Перевізник працює на маршруті значно довше і, на жаль, не захотів брати участь в конкурсі, тому питання про продовження його на цьому маршруті відкрите. Поки ж автобуси їздять за своїм бажанням: хочуть їздять, хочуть — ні.

У той же час, за словами пана Миронюка, підприємцю, можливо, запропонують інші маршрути, робота на яких не буде настільки збитковою.

- Можливо, ми будемо ініціювати створення нового маршруту, вже є звернення громадян, щоб забезпечити без обмежень пільгові перевезення до кладовища “Нове”. Як буде далі - конкретно сказати не можу, - зауважив Віталій Миронюк.

Хомко покатався на громадському автобусі

Між тим, як стало відомо, на конкурс з пасажироперевезення, який відбувся у вівторок, 30 липня, виставили 20 автобусних маршрутів. Проте охочих возити людей з Ювілейного до Льонокомбінату взагалі не знайшлося. Тому, за словами Віталія Миронюка, маршрут №1 закриють принаймні до наступного конкурсу.

Нагадаємо, автобусний маршрут №2 “Північне кільце — Торгові центри” (вул. Волинської Дивізії — “Чайка” — Школа №12 — Центр — Ринок — Пивзавод — Дубенська — Макарова — Вербова) запустили 23 липня. Для цього навіть спеціально розширили вулицю Коновальця, на що витратили 6 мільйонів гривень.





На правах реклами