11.09.2013, 10:50
Рівне атакував сальмонельоз
За 8 місяців цього року в Рівному продовжує зростати рівень захворюваності на сальмонельоз. Показник захворюваності становить 33,2 на 100 тисяч населення, що у 3 рази більше від середньообласного показника.
Упродовж восьми 2013 року в місті Рівне склалася неблагополучна епідемічна ситуація з захворюваності на сальмонельоз. На 100 тисяч населення зафіксовано 33,2 випадки захворювання. Минулого ж року цей показник становив 19,2. Отож, ріст захворюваності склав 72,9%. Це викликає занепокоєння медиків.
- У Рівному зареєстрували 83 випадки сальмонельозу проти 48 за аналогічний період минулого року, - розповідає начальник відділу епіднагляду Рівненського міського управління Державної санітарно-епідеміологічної служби у Рівненській області Ольга Романчук. - Спостерігаємо ріст захворюваності у всіх вікових групах. Найбільш висока захворюваність на сальмонельоз серед дорослих - 47,0 % (39 випадків) та серед дітей від 1 до 4 років – 43,2% (19 випадків).
У Рівному понад 60% хворих на сальмонельоз - діти
Серед найрозповсюдженіших факторів захворювання є курячі яйця, м’ясні, молочні та рибні продукти.
Причинами високої захворюваності сальмонельозом серед населення є вживання недоброякісних продуктів харчування, порушення технології приготування страв, зберігання харчових продуктів без належного температурного режиму, зниження рівня особистої гігієни, що сприяли розповсюдженню сальмонельозу.
Радимо скористатися простими порадами: Як уберегтися від сальмонельозу?
- У Рівному зареєстрували 83 випадки сальмонельозу проти 48 за аналогічний період минулого року, - розповідає начальник відділу епіднагляду Рівненського міського управління Державної санітарно-епідеміологічної служби у Рівненській області Ольга Романчук. - Спостерігаємо ріст захворюваності у всіх вікових групах. Найбільш висока захворюваність на сальмонельоз серед дорослих - 47,0 % (39 випадків) та серед дітей від 1 до 4 років – 43,2% (19 випадків).
У Рівному понад 60% хворих на сальмонельоз - діти
Серед найрозповсюдженіших факторів захворювання є курячі яйця, м’ясні, молочні та рибні продукти.
Причинами високої захворюваності сальмонельозом серед населення є вживання недоброякісних продуктів харчування, порушення технології приготування страв, зберігання харчових продуктів без належного температурного режиму, зниження рівня особистої гігієни, що сприяли розповсюдженню сальмонельозу.
Радимо скористатися простими порадами: Як уберегтися від сальмонельозу?
![](/images/bnr/happy-650-90.jpg)
Категорія: Новини > Життя
Автор: Ольга ЛІРНИК Переглядів: 2379Інші статті рубрики:
На Чорнобильській АЕС триває ліквідація наслідків російського удару(+ВІДЕО)
![](/images/articles/2/small/1739874324.jpg)
Радіаційний фон на проммайданчику ЧАЕС не перевищує норми, загрози для населення немає. Ситуація контрольована.
переглядів: 73
У Рівному попрощаються із лікарем-хірургом
![](/images/articles/2/small/1739784172.jpg)
Пішов із життя завідувач відділення хірургії КНП «Міська лікарня №2» РМР Андрій Володимирович Дягель.
переглядів: 761
Помер відомий рівненський викладач, артист і драматург
![](/images/articles/2/small/1739779398.png)
Пішов у засвіти яскравий представник української інтелігенції Олексій зворотній.
переглядів: 550
У Рівному можна буде щепитися біля супермаркету
![](/images/articles/2/small/1739734146.jpg)
Фахівці гарантують конфіденційність під час роботи з населенням.
переглядів: 341
Хто святкує день ангела 17 лютого?
![](/images/articles/2/small/1739728207.jpg)
За новим церковним календарем 17 лютого віряни вшановують пам’ять святого великомученика Теодора (Феодора) Тирона.
переглядів: 408