Ми у Facebook
26.09.2013, 15:19

Як отримати довідку про шлюб, якщо він був укладений в іншій державі?

Під час оформлення пенсії у мене виникла така проблема. У Пенсійному фонді вимагають довідку про шлюб. Але так склалось, що шлюб я брала у Російській Федерації, а потім він був розірваний. Як мені отримати довідку?
Начальник Рівненського міського відділу державної реєстрації актів цивільного стану реєстраційної служби Рівненського міського управління юстиції Галина ДАВИДЮК:

— Відповідно до Конвенції про правову допомогу та правові відносини у цивільних, сімейних і кримінальних справах, підписаної державами-членами СНД у Мінську 22.01.1993, відділ державної реєстрації актів цивільного стану реєстраційної служби Рівненського міського управління юстиції може направити офіційний запит (прохання) щодо надання правової допомоги та отримання довідки про шлюб.

Хто має право на реєстрацію шлюбу?

Для цього вам треба звернутись у наш відділ (каб. №4), при собі необхідно мати паспорт. Тут вам треба заповнити анкету встановленого зразка, а потім чекати, коли з Росії надійде відповідь.

Але слід розуміти, що, на жаль, відповідь доведеться чекати досить тривалий час, адже сьогодні Україна та Російська Федерація є окремими державами. Коли надійде довідка — громадянин у нас її отримає. Також необхідно попередити Пенсійний фонд, що документ може прийти через два-три місяці.

Як зареєструвати дитину, якщо у батьків різні прізвища

Таким самим чином можна отримати й інші документи про державну реєстрацію актів цивільного стану громадян: свідоцтво про народження, свідоцтво про смерть, свідоцтво про шлюб, свідоцтво про розірвання шлюбу з інших держав-членів СНД та держав, які підписали угоди та договори про правову допомогу з Україною.

Куди звертатись
Рівненський міський відділ ДРАЦС, м. Рівне, пр. Миру, 14, каб. №4.

Прийомні години:
вівторок — 9.00-20.00
четвер — 9.00-18.00
п’ятниця — 9.00-17.00
субота — 9.00-15.00
перерва — 13.15-14.00





На правах реклами