Ми у Facebook
06.11.2013, 11:00

Власники житлової нерухомості з 2014 року мають платити податок

Власникам житлової нерухомості вже у наступному році доведеться сплачувати податок на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки. Сплату цього податку переносили кілька разів.
Останні зміни щодо цього до Податкового кодексу України були влітку. Цими змінами переглянуто розміри житлової нерухомості, до якої застосовуються пільги. Так, пільга, буде нараховуватися для власників квартир, будинків (у тому числі, їх часток) незалежно від їх кількості у розмірі, зокрема, для:

- квартир, сумарна житлова площа яких не перевищує 120 м кв.;

- будинків, сумарна житлова площа яких не перевищує 250 м кв.;

- квартир та будинків – до 370 м кв.

В Україні пропонують скасувати податок на нерухомість

Як повідомили в Інформаційно-комунікаційному відділі ГУ Міндоходів у Рівненській області, податкові повідомлення-рішення про нараховані суми податку на нерухоме майно за 2013 рік фізичним особам слід чекати до 1 липня 2014 року. Ті власники нерухомості, які сплатили податок на нерухоме майно у 2013 році, можуть їх повернути або зарахувати як сплачений податок на нерухомість у 2014 році.

Хто має заплатити податок на нерухоме майно

Разом з тим, запрошуємо власників об‘єктів нерухомості до територіальних органів Міндоходів за місцем своєї реєстрації (прописки) для здійснення звірки даних щодо об‘єктів нерухомості з даними реєстру платників податків. Зробити відповідну звірку необхідно до кінця 2013 року. При собі необхідно мати наступні документи: довідку про реєстраційний номер облікової картки платника податків, паспорт, оригінали документів щодо права власності на об‘єкти житлової нерухомості та житлової площі таких об‘єктів.

Нові правила сплати податку на нерухомість: пільги збільшено, термін сплати перенесено

Довідково:

З початку року до місцевого бюджету Рівного надійшло 116,6 тисячі гривень податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки.





На правах реклами