Ми у Facebook
22.11.2013, 10:45

Рівненщина: ще одне село отримало природний газ

Віднині блакитне паливо мають жителі ще одного села Корецького району. Цього разу вогонь урочисто запалили у селі Світанок.
6 кілометрів підвідного газопроводу обійшлись у 4 мільйони гривень, які виділило ПАТ «Рівнегаз». Загалом у Світанку сьогодні налічується 180 будинків, і кожен другий господар уже користується блакитним паливом.

До 2010 року Корецький район був одним із найменш газифікованих, оскільки блакитне паливо було підведене лише до п’ятої частини сіл району. Сьогодні ця цифра вже зросла до 63 відсотків. Віднині у жителів Світанку зникла необхідність в заготівлі дров, а в будинках стало тепло і чисто.

На Рівненщині газифікували село за кошти Хмельницької АЕС

Нагадаємо, що зовсім нещодавно (15 листопада) у селі Тесів Острозького району теж отримали газ. А до того природний газ з'явився в оселах жителів сіл Берестя та Орв’яниця Дубровицького району. Попри це, Дубровиччина залишається найменш газифікованою з-поміж районів області. Рівень газифікації Дубровицького району становить лише 15%. Блакитне паливо у своїх оселях мають мешканці всього 8 населених пунктів - семи сіл та райцентру. Проте, планується, що вже найближчим часом газ отримають ще три тамтешні села – Соломіївка, Кураш та Бережниця.





На правах реклами