Ми у Facebook
08.12.2013, 00:35

Страшний ураган "Ксав'єр" дійшов до Росії. Загиблих уже 10 [+Відео]

До десяти зросла кількість жертв руйнівного урагану Ксав'єр. Найбільше перепало Польщі, Великій Британії та Німеччині. Під ударом - Скандинавія та країни Балтії. У Нідерландах вода в річках піднялася до рекордного рівня. Востаннє таке було 60 років тому. Нині стихія перемістилася на захід Росії.
Найбільше лиха шторм Ксав'єр накоїв у Польщі. Там загинуло п'ятеро людей. Півсотні дістали травми. Нині країна в полоні снігової стихії. Не вщухає вітер, усе засипало снігом. Люди відкопують свої автомобілі з-під холодної ковдри. На дорогах виросли гігантські затори. З перебоями курсують потяги на залізниці. Рятувальники прибирають повалені дерева та електростовпи. Без світла залишилися півмільйона будинків, інформує Перший національний.

У Данії переповнені річки увірвалися в міста й села. Затопило будинки та автомобілі. Найпопулярніше взуття - високі гумові чоботи. Однак і вони від високої води рятують не завжди. Триває евакуація. Набережні укріплюють саморобними загатами з мішків із піском. Зупинився рух мостом, що з'єднує Данію і Швецію.

У Нідерландах, Бельгії та Німеччині на морі здійнялися високі хвилі. Припливом затопило прибережні містечка. В аеропортах Амстердама, Берліна та Гамбурга через нельотну погоду - на валізах тисячі людей.

ДИВИТИСЬ ВІДЕО

Синоптики обіцяють: за кілька днів погода зміниться на краще. А поки що Ксавєр дістався і Росії - Калінінградської області. Сильні пориви вітру в Калінінграді спостерігалися впродовж усього дня в четвер, а в п’ятницю вранці вони стали ще сильніше — до 30 м / с. У навчальних закладах довелося скасувати заняття. Крім цього, як стверджують метеорологи, під вплив циклону потрапили такі міста, як Зеленоградск і Світлогорськ, які розташовані на узбережжі Балтійського моря і на прилеглих територіях. У результаті шторму більше 6 тисяч людей по всій території Калінінградської області залишилися без електрики. Десятки дерев повалило внаслідок сніжної бурі, вона ж викликала транспортний колапс, повідомляє newsone.com.ua.

Руйнівний циклон "Ксав'єр" наближається до України [+Відео]

А тим часом через примхи погоди страждають і по той бік Атлантики: у Сполучених Штатах через снігопади оголосили надзвичайний стан. Через аномальну холоднечу загинуло десятеро людей. Арктичний циклон накрив Оклахому, Арканзас і Теннессі. У Північній Дакоті на стовпчиках термометрів - мінус тридцять - небувала температура для початку грудня. Через хурделицю та морози порвалися електродроти - тисячі людей залишилися без світла. На дорогах збільшилася кількість ДТП. Лише в Міннесоті за добу сталося майже дві сотні великих аварій. Влада просить людей відмовитися від приватного транспорту та пересісти на громадський.

Сильний вітер на Рівненщину приніс ураган Ксав'єр

Яка ж очікується погода на Рівненщині?

За повідомленням Рівненського обласного центру з гідрометеорології, погодні умови залишатимуться складними. У неділю, 8 грудня, в тиловій частині циклону випадатиме слабкий сніг.Вітер північно-західний, 7-12 м/с, пориви до 15-20м/с. На дорогах зберігатиметься ожеледиця. Температура повітря вночі 4-9 градусів морозу, вдень 0-5 градусів морозу. У понеділок, 9 грудня, черговий циклон із центральних районів західної Європи принесе помірні опади у вигляді снігу та мокрого снігу. Температура повітря становитиме вночі 1-6 градусів морозу, вдень коливатиметься від 3 градусів морозу до 2 градусів тепла.





На правах реклами