Ми у Facebook
28.12.2013, 15:35

Прапор Європи у Рівному змушують зняти

Рівненський окружний адміністративний суд скасував ще одне рішення Рівнеради - цього разу про підняття у Рівному прапору Європи.
Як повідомляється у групі "Рівненщина політична" у мережі Facebook, 27 грудня 2013 року відбулось судове засідання Рівненського окружного адміністративного суду. Прокуратура міста Рівного вимагала визнати незаконними рішення Рівненської міської ради від 6 грудня 2013 року «Про підняття у місті Рівного прапора Європи».

Відповідно до цього рішення місцевої ради було встановлено прапор Ради Європи на майдані Незалежності і біля будівлі міськвиконкому. Автори рішення, запропонували вивісити прапори Ради Європи, які є ідентичні прапору Європейського Союзу. Суддя С.Борискін задовільнив адміністративний позов прокуратури і визнав протиправним вищезазначене рішення Рівнеради.

Депутат від Рівного став одним із лідерів Народного об'єднання "Майдан" [Фото+Відео]

- Постанова суду є абсолютно надуманою, як і позов прокуратури, - вважає депутат Рівнеради Олександр Лащук. - Україна заявили про своє бажання вступу у Раду Європи ще у 1992 році. У 1995 році наша держава стала повноправним членом цієї міжнародної організації. Членство в Раді Європи гарантує в країні принцип верховенства права і дотримання основних прав людини і свободи для своїх громадян. Цьому владному режиму вже муляє очі і Рада Європи. Прогнозую, що коли влада спробує фізично знімати прапори Ради Європи у Рівному,виконуючи рішення суду, то конфліктів з рівнянами не уникнути.

У Донецьку дитину назвали Антимайданом [+Відео]

Тим часом заступник голови Рівненської облдержадміністрації Олексій Губанов у відповідь на запитання rivnepost.rv.ua про те, чи буде вивішувати прапор ЄС облдержадміністрація, заявив: "Прапор чужої держави на державній установі - це, вважаю, посягання на незалежність нашої держави. Вивішувати прапор ЄС це все одно, що чіпляти поруч з українським прапором стяг Гондурасу чи Нової Гвінеї. Вивішувати прапор інших держав потрібно лише в моменти приїзду до міста офіційних делегацій з-за кордону".

Рівненський окружний адміністративний суд скасував уже друге рішення Рівнеради

Нагадаємо, нині прокуратура скасувала через суд уже три звернення Рівненської міської ради, прийняті під час подій Євромайдану, та рішення про прапор Ради Європи.





На правах реклами