Ми у Facebook
12.01.2014, 17:08

Народне віче на Євромайдані у Києві: нові вимоги

Кілька десятків тисяч людей зібрались опівдні 12 січня на Народне віче на столичному Євромайдані.
Зі сцени Євромайдану до українців звернулись лідери опозиційних сил - Арсеній Яценюк, Віталій Кличко та Олег Тягнибок, а також народні депутати Петро Порошенко, Ірина Луценко, Олександр Турчинов. Серед учасників Народного віча - і представники Автомайдану, Дмитро Булатов та Сергій Поярков. Традиційно Народне віче розпочалось спільною молитвою.

Майдан закликав Сенат США ввести санкції проти українських чиновників, у тому числі – проти міністра внутрішніх справ України Віталія Захарченка. Відповідне питання на голосування на Народному віче поставив лідер фракції "Батьківщина" Арсеній Яценюк, повідомляє "Українська правда". "У нас є ключове звернення до наших західних партнерів - прийшов час дій, час слів завершився. Перший, хто повинен бути в списку на санкції Заходу - це міністр МВС Захарченко і вся їхня банда, яка давала команду бити людей. Із цим ми їдемо на Захід", - заявив Яценюк. Він зазначив, що засідання Комітету з міжнародних справ сенату США відбудеться у Вашингтоні 15 січня. "На цьому засіданні комітету буде слухатись виключно питання про Україну. США готові надати всецілу підтримку українському народу, який мирно бореться за свої права", - запевнив лідер фракції "Батьківщина". "Прошу проголосувати і прийняти рішення і доручити Борису Тарасюку (нардеп, екс-міністр закордонних справ) звернутися до Сенату Сполучених Штатів Америки до таких заявою: ввести санкції проти міністра внутрішніх справ Захарченка та зграї, яка порушує закон і Конституцію", - додав Арсеній Яценюк.



"Різдвяне віче" у Рівному: "вільний мікрофон" на Євромайдані [Фото+Відео]

Також Народне віче на Майдані Незалежності підтримало ініціативу про звернення до Європейського суду з прав людини з проханням прискорити розгляд справи "Тимошенко проти України". Як повідомляє прес-служба екс-прем'єр-міністра Юлії Тимошенко, учасники акції підтримали це звернення тисячоголосним скандуванням "Юлі – волю!". Питання на голосування поставив голова політради ВО "Батьківщина" та фракції "Батьківщина" Арсеній Яценюк. "Прошу Майдан звернутись до Європейського суду з прав людини з тим, щоб ця судова інстанція в найкоротші терміни за прискореною процедурою розглянула ганебну сфальшовану справу проти Юлії Тимошенко і винесла законне справедливе європейське рішення - звільнити Юлію Тимошенко", - наголосив Яценюк. Як відомо, друга заява Юлії Тимошенко до ЄСПЛ про незаконність кримінального провадження в так званій "газовій" справі було направлено в листопаді 2012 року, після завершення всіх національних процедур з оскарження вироку Печерського районного суду Києва. 15 липня 2013 року Європейський суд з прав людини повідомив про початок розгляду справи щодо кримінального провадження стосовно Юлії Тимошенко у так званій "газовій" справі. Зокрема, Євросуд довів до відома уряду України другу заяву Тимошенко й запропонував йому надати до 23 жовтня 2013 року свої зауваження щодо поданих скарг. За процедурою, захист надає суду свою позицію щодо урядових пояснень. Водночас, як нагадує "Українська правда", процедура розгляду справи в Європейському суді з прав людини не передбачає конкретних дат завершення цього процесу та оголошення за його результатами рішення.

У Рівному рекламують перероблений гімн України

Фото Олександра Аронця та Арсена Авакова





На правах реклами