Спробуйте зимове варення: з гарбуза, ківі, бананів, лимону та хурми

Ківі - 5 шт.
Банан -1 шт.
Сік половини лимона
Цукор - 200 г
Ківі та банан порізати на шматочки, додати сік лимона, цукор та все перемішати. Варити з моменту закипання 10 хвилин, увесь час помішувати до загустіння. Розкласти у банки.
Оригінальний солодкий десерт
Варення з гарбуза, апельсину та лимону

Гарбуз - 1 кг
Апельсин - 1 шт.
Цукор - 1 склянка
1 лимон
Гарбуз очищаємо від шкірки. Нарізаємо невеликими кубиками, видаливши гарбузове насіння. Апельсин та лимон ріжемо шматочками разом зі шкіркою. Змішуємо в емальованій каструлі гарбуз, апельсин, лимон. Потім засипаємо все цукром, перемішуємо і залишаємо до появи соку. Після цього ставимо каструлю на плиту, доводимо масу до кипіння. Варимо варення на середньому вогні 10 хвилин, помішуючи. Далі розкладаємо готове варення у підготовлені банки невеликої ємкості.
Додайте у варення кориці та ванилі
Варення з хурми

Хурма - 1 кг
Цукор - 600 г
Коньяк - 150 г
Вимити і обсушити хурму, видалити кісточки. Вибрати м'якоть хурми зі шкірки за допомогою чайної ложки. М'якоть хурми викласти в неемальовану каструлю і засипати цукром. Поставити каструлю на вогонь, варити 10 хвилин при постійному помішуванні на тихому вогні. Зняти каструлю з хурмовим варенням, додати коньяк і добре перемішати. Розлити варення з хурми по стерилізованих банках.
Можна банки із зимовим варенням закрити металевими або капроновими кришками.
Смачного!
Цитата дня
Високе кулінарне мистецтво - це єдина здібність людини, про яку не можна сказати нічого поганого.
Фрідріх Дюренматт

апельсин, лимон, гарбуз, ківі, хурма, кухня, варення, рецепт
Марині Шило з Рівненщини присвоєно звання "Мати-героїня"

Марина Шило, мешканка села Велика Омеляна Рівненського району, удостоєна високого звання "Мати-героїня". Почесну нагороду багатодітній матері вручив начальник Рівненської районної військової адміністрації Юрій Колос відповідно до Указу Президента України.
переглядів: 269
Антипасха, Фомина неділя та Проводи: що відзначаємо 27 квітня

27 квітня 2025 року для православних вірян, які живуть за новим церковним календарем, особливий день. Сьогодні відзначають преподобного Стефана, ігумена Києво-Печерського, та вшановують чудотворну Львівську ікону Божої Матері "Одигітрія".
переглядів: 799
Провідна неділя: як правильно поминати померлих [ТЕКСТИ МОЛИТОВ]

Наступну після Великодня неділю називають Провідною. Проводи — це урочисті поминки, Великдень для померлих. У Завчасно підготуймося до цієї важливої події в духовному житті людини.
переглядів: 54844
Пожертвував власними ногами, щоб врятувати 32 душі

Андрій Соломін – військовий, який пожертвував власними ногами, щоб урятувати 32 бійців. Історія сили, витривалості та неймовірного патріотизму...
переглядів: 639
На Рівненщині вчителі розмалювали зупинку

Напередодні Великодня село Майків отримало ще одну яскраву локацію — оновлену зупинку громадського транспорту, яка відтепер стала не лише функціональною, а й справді атмосферною.
переглядів: 735