Ми у Facebook
24.02.2014, 17:24

ЄС і США готові врятувати Україну від фінансового краху

ЄС, Британія і США висловили готовність надати фінансову допомогу Україні, яка, за словами виконувача обов'язків президента Олександра Турчинова, опинилася на межі дефолту.


Британський міністр
фінансів Джордж Осборн сказав у понеділок, що Британія та інші країни готові фінансово допомогти відбудові України після кривавих подій минулих тижнів та насильства, повідомляє korrespondent.net

"Народ України, схоже, продемонстрував своє бажання повести свою країна в майбутнє, встановити тісніші зв'язки з Європою, і я не думаю, що ми повинні відштовхувати це, ми маємо привітати це", - сказав пан Осборн журналістам у Сінгапурі, повідомляє Reuters.

"Ми повинні бути готові надати фінансову допомогу через такі організації, як МВФ, і, звичайно, велика частина цієї допомоги набуде форми кредитів, але будуть і хороші інвестиції в економіку України", - наголосив британський міністр.

Сьогодні ЦВК оголосить початок виборчої кампанії


"Переддефолтний стан"

Міністр фінансів США Джек Лью, своєю чергою, закликав Україну якомога швидше розпочати переговори із Міжнародним валютним фондом щодо фінансової допомоги, щойно буде сформований новий уряд.

Перед тим МВФ заявив, що готовий надати допомогу Україні, якщо керівництво країни по неї звернеться. Про це на вихідних заявила директор-розпорядник фонду Крістін Лагард.

Напередодні виконувач обов'язків президента України Олександр Турчинов сказав у своєму першому відеозверненні, що пріоритетом України є повернення до курсу на євроінтеграцію.

Водночас він наголосив, що ситуація в українській економіці є дуже складною.

"Те, що залишили нам Янукович з Азаровим, важко назвати навіть руїною. На фоні підйому в світовій економіці, українська - котиться у прірву й знаходиться в переддефолтному стані", - зазначив пан Турчинов.

Коли відбудуться позачергові вибори Президента України?


Фінанси для реформ


Заяви про допомогу Україні задля проведення реформ лунають і з боку Європейського Союзу.

У неділю глава комітету з іноземних справ Європарламенту Елмар Брок заявив, що після формування нового уряду в Україні ЄС готовий надати Києву 20 млрд євро на проведення реформ.

"Мені здається, що буде 20 євро млрд на столі на проведення реформ, і цю підтримку можна буде надати негайно для запобігання дефолту", - сказав пан Брок в ефірі телеканалу "1+1".

Євродепутат також висловив сподівання, що в Україні скоро з'явиться новий уряд, завданням якого стане здійснення реформ.

"Ми підтримаємо цей уряд. Людям не варто боятися того, що станеться дефолт, не буде забезпечено проведення реформ і Україна залишиться сама, без підтримки", - сказав пан Брок.

За його словами, допомога ЄС буде спрямована на "створення кращих економічних умов для економічного майбутнього - щоб приготувати країну до підписання Угоди про асоціацію з ЄС".

Крім того, у понеділок в Києві очікують на главу європейської дипломатії Кетрін Ештон. За очікуваннями, її візит також буде присвячений порятунку української економіки.

Тим часом, Росія заявила, що ухвалить рішення про виділення нового траншу з 15-мільярдного кредиту лише, коли у Києві буде сформований новий уряд. Про це сказав російський міністр фінансів Антон Силуанов.





На правах реклами

купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ