Ми у Facebook
02.04.2014, 13:01

Рівненщина: чи можна зробити закордонний паспорт за 170 гривень? [+Відео]

Питання правомірності вищої плати за виготовлення закордонного паспорта підняв громадський активіст Зураб Кантарія. За його словами, виготовлення його повинно коштувати не більше 170 гривень.
- Велика проблема у Рівному - виготовлення закордонних паспортів. Виготовити його коштує 170 гривень, але чомусь людей просять сплатити від 380 гривень. Це три платежі: 170, 120 та 90 гривень. Крім того, прийомні дні паспортного столу - вівторок та четвер і там збираються такі черги, - розповідає громадський активіст Зураб Кантарія. - Вони приймають по 150 людей в день, але люди змушені займати черги з 1 години ночі. Потрібно подумати як пришвидшити цей процес і вияснити, чому нас змушують платити більше грошей.

У Рівному відбулися Години справедливості за участю представників правоохоронних органів

Олексій Бурма, начальник відділу захисту прав і свобод громадян та інтересів держави прокуратури області, пояснив, що "зараз ведеться дослідження того, чому людей просять сплачувати більше коштів. Через тиждень, максимум два результати будуть відомі та буде дана оцінка правомірності їх дій.


Фото з засідання Години справедливості


А питання щодо черг голова Рівненської обласної ради Михайло Кириллов пояснив, що це певно такий час, що люди кинулися робити закордонні паспорти.

ВІДЕО - Обговорення ціни на виготовлення закордонного паспорту у Рівненській обласній раді






На правах реклами