Ми у Facebook
06.06.2014, 09:27

Як освіжити вашу оселю до літа

Як правило, на початку червня ми намагаємося оновити гардероб, дехто сідає на дієту, але не потрібно забувати і про будинок — він теж потребує перетвореннь.
Для початку виберіть колірну гаму. Усі темні тони, що нагадують про зиму — не для вас. Краще віддати перевагу відтінки зеленого, синього, жовтого. Підійдуть ще й світлий червоний, рожевий, кремовий.



Як зі старої хати у селі Бабин на Рівненщині з'явився салон садового декору

Також не забувайте про матеріали. Як правило, зима — це час важких матерій і монументальних, часто навіть громіздких меблів. Змініть їх на тонкі тканини, легкі плетені крісла, скляний стіл (поверхня під склом можна декорувати черепашками або квітами).

Вирішили прикрасити вітальню керамічними дрібничками — вазами, декоративними чашками? Чудово, якщо посуд буде білим. У вашому новому інтер’єрі він буде здаватися ковтком свіжого повітря, виглядати яскраво і не утяжливо.



Подумайте і про запахи. Якщо ви любите вечорами запалити ароматичні свічки або пахощі, то позбавтеся від солодкавих, важких, «східних» запахів. Віддайте перевагу чомусь більш легкому: цитрусові, ледь вловимі квіткові або ж ягідні.

Вирішивши прикрасити будинок шедеврами образотворчого мистецтва, теж слідкуйте за колірною гамою. М’яким пастельним тонам, плавним лініям, світлі натюрмортам і пейзажі — «так». Батальним сценам, портретам в темних тонах, масштабним історичним полотнам і яскравим, кричущим фарбам — категоричне «ні».

Ще одна відмінна ідея для літнього декору — зробити щось своїми руками. Хоча б з’єднати зібрані на морі в минулому році черепашки тонкою волосінню і прикріпити до штор. Або зробити з них картину. А ще можна розшити ті ж штори (подушки, покривало, що завгодно) квітами — цілком по-літньому.



Тетяна Мельничук: "Дача для мене - не просто сад і город..."

Не можете нікуди поїхати — створіть пляжний курорт у себе вдома. Замініть важке крісло на плетену лежанку, покрийте підлогу яскравими килимками, схожими на пляжні рушники, в художньому безладі розкидайте по столу і тумбочці все ті ж черепашки.



Якщо ви думаєте, що літо — найкраща пора для того, щоб прикрасити будинок квітами, то ви на вірному шляху! Але раджу відмовитися від зрізаних квітів. Купіть краще кілька рослин в горщиках. Вони можуть бути з вами нескінченно довго — тільки доглядайте за ними.

І не обмежуйтеся однією вітальнею/спальнею. Літо — час, коли ви можете зробити ваш балкон таким, яким завжди хотіли його бачити. Перефарбувати, наприклад, або поставити там розкладачку, щоб було де читати в теплий літній вечір. Ідей безліч — залишається тільки реалізувати їх.





На правах реклами