Ми у Facebook
19.09.2014, 16:12

Телеканалу "Рівне 1" – 19 років. Вітаємо! [+Фото]

Директор ТРК "Рівне 1" Віктор Данилов – про нові проекти Першого місцевого.
22 вересня телеканалу "Рівне 1" виповнюється 19 років. Перший місцевий зустрічає свій день народження не гучними святкуваннями, а новими програмами і проектами. Детальніше про сьогодення та перспективи улюбленого телеканалу рівнян – директор ТРК "Рівне 1" Віктор ДАНИЛОВ.

– Вікторе Євгеновичу, з чим розпочинає новий телесезон Перший місцевий?

– До нового телевізійного сезону ми готувались усе літо, навіть раніше, з весни – і організаційно, і технічно, і творчо. Оптимізували структуру управління, зміцнили кадровий потенціал, активізували роботу рекламної служби, оновили студію, підготували цілу низку проектів, цікавих для глядача та привабливих для рекламодавця. Як результат – колектив Першого місцевого нині в такій чудовій творчій формі, в якій не був уже багато років. Він буквально фонтанує креативом, народжує нові цікаві проекти, єдиною командою ставить перед собою амбітні цілі і найголовніше — спільно реалізує їх.

Передусім, ми оновили наші ключові, найбільш рейтингові проекти, брендові для телеканалу – "Новини Рівного" і "Патруль". Влітку запустили "Новини Рівного. День", які в експериментальному режимі виходили з ньюзруму, тобто кімнати, де працюють журналісти. Запрошений гість у прямому ефірі коментував тему дня, а журналісти тим часом розповідали про найгарячіші новини, які ще не встигли стати повноцінними змонтованими сюжетами. Зараз денний випуск новин виходитиме у форматі огляду новин із соціальних мереж. Таким чином ми долучаємо до творення інформаційного простору наших інтернет-користувачів, стаючи ще ближчими до глядача. А вечірні новини міститимуть включення експертів з іншої студії (тієї, де знімаємо тематичні програми і ток-шоу), які виходитимуть під рубрикою "Про головне". Таким чином у одному випуску новин ми поєднаємо інформування про події з їхнім аналізом.
Оновили і "Патруль" – улюблена кримінальна програма рівнян виходитиме з ведучою, матиме нові рубрики, підсилить свою гостроту за рахунок резонансних журналістських розслідувань.

Свою думку з актуальних питань життя міста в ефірі Першого місцевого щодня висловлюватимуть і пересічні рівняни – ми відновили програму "Вільний мікрофон", у якій журналісти "Рівне 1" на вулицях міста постійно цікавляться думкою городян про те, що їх реально хвилює.

День ангела: календар іменин на 15 - 21 вересня

– "Рівне 1" не перший рік славиться цікавими програмами для маленьких глядачів. Розкажіть, які сюрпризи готуєте для них нині.

– Так, наші здобутки в підготовці дитячих програм не раз відзначали і на обласному, і на всеукраїнському рівні. Логічним продовженням постійної роботи в цьому напрямку став запуск "Дитячої телестудії" на Першому місцевому. Маленькі рівняни розповідатимуть тут казочки, демонструватимуть свої таланти, відповідатимуть на каверзні запитання – одне слово, буде цікаво, пізнавально і весело! Ми маємо амбітні плани щодо розвитку "Дитячої телестудії", отож незабаром очікуйте на нові рубрики цієї програми. Всіх секретів не відкриватиму, але зазначу, що плануємо залучати наших маленьких глядачів до ведення програм у ролі ведучих – впевнений, таких телеведучих Рівне точно ще не бачило!..

Під час зйомок у дитячій телестудії "Рівне 1"
Під час зйомок у дитячій телестудії "Рівне 1"


– Відверто кажучи, останнім часом тематична палітра програм Першого місцевого просто вражає різноманітністю. Давайте бодай перерахуємо назви нових тематичних програм, які нині запущені або готуються до запуску на "Рівне 1".

– Справді, ми підготували до нового сезону досить багато цікавих тематичних проектів. Це і "Комунальний патруль", де говоримо про комунальні проблеми міста та шляхи їх вирішення (адже це головна тема, з якою рівняни практично щодня телефонують нашим журналістам), і "ПрофіБуд", де даватимемо поради з будівництва, і "Азбука здоров'я", яка розповідатиме про нові методики діагностики та лікування, і "Техноманія" з новинками світу інформаційних технологій, і "Тет-а-тет", де відомі рівняни у неформальній атмосфері розповідають про сокровенне. Спільно з Видавничим домом "ОГО" запустили політичне ток-шоу "ТелеМайдан", гостями якого за короткий проміжок часу встигли стати ледь не всі ключові політики Рівненщини. А скільки ще задумів у розробці!..

Свята у вересні 2014

– Проте, є, певно, щось таке, чим гордитесь найбільше...

– Це реалізація нашого давнього задуму – пряма трансляція богослужінь із Свято-Покровського кафедрального собору міста Рівне. Ми вклали в цю справу багато ресурсів, але свідомі своєї високої суспільної місії. У провідних високорозвинених християнських країнах світу пряма трансляція недільних богослужінь – це звична справа для місцевих телеканалів. Сьогодні, за підтримки архієпископа Рівненського та Острозького УПЦ КП Іларіона, ми розпочали втілювати такий проект на Рівненщині. Відтепер щонеділі та на великі свята люди, які не мають змоги особисто відвідати богослужіння, зможуть переглядати його у прямому ефірі телеканалу "Рівне 1" і на нашому сайті rivne1.tv. Божественну літургію супроводжуватимуть фахові коментарі священнослужителів Рівненської єпархії та нашої ведучої, магістра релігієзнавства Ольги Данилюк. Впевнений, що разом ми робимо богоугодну справу і відповідаємо на актуальний суспільний запит, адже, згідно опитувань громадської думки, саме церква та ЗМІ лідирують серед суспільних інститутів, які мають найвищу довіру українців.

Трансляція богослужінь у Свято-Покровському кафедральному соборі - предмет особливої гордості Першого місцевого
Трансляція богослужінь у Свято-Покровському кафедральному соборі - предмет особливої гордості Першого місцевого


– Знаю, що не лише з храму здійснює нині прямі трансляції Перший місцевий...

– Так, влітку нинішнього року ми здійснили справжній технологічний прорив у цьому напрямі, взявши курс на забезпечення прямої трансляції найзначущих подій політичного життя міста і області. За підтримки міського голови Рівного Володимира Хомка, голови обласної ради Михайла Кириллова ми вели трансляції з сесійних зал обласної та міської рад, із зали засідань міськвиконкому. І не тільки в онлайні на сайті телеканалу, що пробували робити й раніше, а й у прямому ефірі. Зараз готові продовжувати цю роботу, і, за наявності зацікавленості потенційних партнерів, організуємо пряму трансляцію з будь-якого місця – можемо й весілля протранслювати!.. (Посміхається – авт.).


– Справді, вмикаючи останнім часом Перший місцевий, приємно вражаєшся, наскільки його творцям вдається тримати руку на пульсі подій – пригадуються зимові ночі на Майдані, коли рівняни саме з екранів "Рівне 1" бачили трансляцію найгарячіших подій у столиці...

– Так, коли вся країна, затамувавши подих, слідкувала за подіями на Майдані, наші журналісти не лише були серед учасників Майдану, а й розповідали звідти найсвіжіші новини. "Стріми", трансляції наживо з "гарячих точок", які є сучасним трендом телебачення, – це наша постійна практика. З останніх резонансних сюжетів пригадаю поїздку знімальної групи нашого телеканалу на схід, у визволені від терористів міста і села Донбасу. В такому ключі працюватимемо й надалі, аби найоперативніше доносити до глядачів інформацію з епіцентру подій.


– Незабаром такі навички знадобляться і на виборах...

– Безумовно, ми, як і кожної виборчої кампанії, проведемо телемарафон "Доба вибору", здійснюватимемо прямі включення з виборчих дільниць, дискутуватимемо з політиками і найоперативніше повідомлятимемо результати голосування. "Доба вибору" – це брендовий проект телеканалу, і ми вбачаємо свою місію в тому, щоб сприяти вихованню свідомого виборця, активного громадянина саме через подібні проекти. Одна з ліній такої роботи – це сприяння порозумінню між Заходом і Сходом України, зміцненню єдності і територіальної цілісності нашої держави. Напередодні виборів Президента ми провели серію телемостів у рамках проекту, підтриманого Незалежною асоціацією мовників – на зв'язку з нашою студією, яка була головною в цьому проекті, були Черкаси, Харків, Запоріжжя. Нині ми виграли новий такий конкурс, а отже незабаром дивіться на Першому місцевому нову серію телемостів, де говоритимемо з партнерами з центру і сходу про облаштування спільного життя в новій єдиній Україні.

Макс Кідрук презентує у Рівному свій третій трилер

– Де братимете людей для реалізації всіх цих численних задумів?

– У нас чудовий колектив, який поєднує досвід та енергію. Це – ключові люди нашої команди, які забезпечують наш невпинний рух вперед, завжди на кілька кроків попереду конкурентів. Вдячний нашій команді за спільну злагоджену роботу, високу відповідальність.

Взагалі, наші журналісти і ведучі – активні, творчі, креативні. А нове поповнення залучаємо, регулярно проводячи кастинги ведучих. У Рівному багато цікавої молоді з досвідом ведення сценічних заходів, участі в театральних виставах, концертах. Таких регулярно дивимось, залучаємо до співпраці й продовжуватимемо робити це й надалі. Отож, слідкуйте за повідомленнями про кастинги ведучих на сайті rivne1.tv. Там само є інформація й про набір до Школи універсального журналіста – нашого спільного проекту з Видавничим домом "ОГО". Серед наших кореспондентів і ведучих – чимало випускників ШУЖ. Думаю, і в майбутньому учасники цього проекту матимуть шанс долучатись до творчої команди Першого місцевого.

На "Рівне 1" постійно проходять кастинги телеведучих
На "Рівне 1" постійно проходять кастинги телеведучих


– Якщо вже зайшла мова про сайт "Рівне 1", то важко не помітити, наскільки він останнім часом "ожив"...

– Так, наша перевага – це унікальний місцевий контент, а саме – відео. Відеоконтент – це світовий тренд розвитку інтернет-ресурсів: людям цікаво не просто читати про події, а бачити їх на власні очі. Такий ефект присутності й створює наш сайт – і через веб-камеру, встановлену в центрі Рівного, і завдяки онлайн-трансляціям, і, найголовніше, через величезну кількість відео з сюжетами "Новин Рівного", "Патруля", випусками тематичних програм. Не дивно, що сайт rivne1.tv стабільно утримує лідерство серед сайтів усіх регіональних телеканалів України і так само стабільно перебуває у лідерах серед рівненських сайтів.


– Отже, якщо хочеш бути в курсі найсвіжіших подій – варто щодня відвідувати сайт Першого місцевого...

– Так, сам так роблю і іншим раджу. До слова, на сайті є моя електронна адреса – приймаю листи від глядачів з пропозиціями та побажаннями, як нам робити наш улюблений телеканал ще кращим. А нині вітаю колектив телеканалу і багатотисячну армію наших глядачів із 19-річчям "Рівне 1"! Миру, здоров'я та благополуччя всім нам! З окремими словами подяки звертаюсь до наших постійних надійних партнерів-рекламодавців. Завдяки вам на Рівненщині розвиваються незалежні ЗМІ, а ми, в свою чергу, допомагаємо вам знаходити нових клієнтів. Спасибі вам за те, що ви з нами! І до зустрічі на Першому місцевому, дорогі рівняни та жителі області!





На правах реклами

купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ