Ми у Facebook
21.09.2014, 14:21

Державна допомога на дітей-інвалідів, що перебувають під опікою, збільшена у 4 рази

27 серпня уряд змінив Порядок призначення і виплати державної допомоги сім’ям з дітьми.
Зокрема, йдеться про родини, в яких виховуються діти-інваліди з числа дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування.

Як пояснила міністр соціальної політики Людмила Денісова, відтепер державна соціальна допомога на дітей-інвалідів не буде враховуватися в сукупному доході при визначенні розміру державної допомоги на дітей, над якими встановлено опіку чи піклування.

В результаті виплати на дітей-інвалідів віком до 6 років збільшаться з 825 до 3302 грн на місяць, виплати на дітей-інвалідів віком від 6 до 18 років зростуть від 1028 до 4115 грн на місяць.

Раніше розмір допомоги на дитину, над якою встановлено опіку чи піклування, визначався як різниця між двома прожитковими мінімумами для дитини відповідного віку та розміром призначених пенсії, аліментів, стипендії, державної допомоги.

Після зміни Порядку призначення і виплати державної допомоги сім’ям з дітьми її розмір для дітей-інвалідів визначатиметься як сума цих складових.

Перелік документів, необхідних для отримання допомоги на дитину-інваліда віком до 18 років, що перебуває під опікою або піклуванням, доповнено медичним висновком, виданим у встановленому МОЗ порядком.

Допомога на дітей: зміни з 1 липня

Наразі під опікою або піклуванням громадян перебуває 59,9 тисячі дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування. З них 1 612 - діти-інваліди, повідомляє прес-служба Міністерства соціальної політики України.





На правах реклами