Ми у Facebook
21.09.2014, 13:32

В Україні існує музей, де чоловікам пропонують вдягнути жіночі туфлі [+Фото]

Мова йде про перший в Україні інтерактивний гендерний музей - Музей історії жіноцтва, історії жіночного та гендерного руху. А відвідати його можна у першій столиці України - місті Харків.
Звичайна комунальна квартира неподалік центру міста Харків в один момент відкриває для тебе зовсім інший та цікавий світ. У двох невеликих кімнатах організаторам вдалося зібрати більше 300 експонатів, які описують історію жіноцтва та етапи гендерного руху в Україні. Музей збирає експонати, що демонструють процес гендерного конструювання, та показує, що гендерні проблеми є не тільки проблемами жінок, але й всього суспільства.

ФОТОЕКСКУРСІЯ МУЗЕЄМ

Цікаво й те, що при вході в музей чоловікам пропонують відчути себе в якості жінок - спробувати проходити всю екскурсію у жіночих туфлях з підборами. Звісно, на таку ідею пристають не всі, але є і ті, кому така ідея приходиться до душі.



У музеї можна дізнатися більше про те, як почували себе жінки у суспільствах різних епох, чого досягають у наш час і як борються за рівність своїх прав.

До 1 січня 2015 року всю худобу мають зареєструвати за нормами ЄС

Головне завдання музею – зібрати експонати, які демонструють процес ґендерного конструювання, показати, що ґендерні проблеми є не тільки проблемами жінок, але й всього суспільства; що, попри всі позитивні зміни у суспільстві, і жінки і чоловіки продовжують потерпати від ґендерної дискримінації, що жіночий та ґендерний рух в Україні і в світі є не епізодичним явищем, а природним і закономірним процесом, який відбувається продовж не одного сторіччя історії людства.

БІЛЬШЕ ФОТО

Експозиції музею та панорами соціальних ролей:

«Створимо музей про себе!»
Дещо про ґендер
Ґендерні стереотипи
Іторія людства — це історія чоловіків
Жнки підтримують жінок
Ґендерні проблеми чоловіків
Сексизм — практика дискримінації
День солідарності жінок
Жінки у бізнесі, армії та політиці
Зупинимо насильство
Жіноче обличчя України
Жінки в науці
Ґендер очима дітей
В об'єктиві ґендер
Дошка подяки

Укрпошта підтримала дітей-сиріт у рамках міжнародного конкурсу «Щасливі долоні»

Ознайомитися з музеєм можна на офіційному сайті - gendermuseum.com.





На правах реклами

купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ