Ми у Facebook
23.09.2014, 14:51

Що робити рівнянам, якщо стали жертвами безпритульних собак [+ПОРАДИ]

Ілюстративне фото

Щороку на вулицях Рівненщини більшає безпритульних собак. Частенько вони зграями нападають на людей, нерідко їх жертвами стають маленькі діти. “ГАЗЕТА” з’ясовувала, що робити, якщо вас тероризують чотирилапі, і куди звертатися у випадку укусів.
До редакції звернувся 23-річний рівнянин Павло. Хлопець розповідає, що катається містом на велосипеді і на нього частенько кидаються бродячі собаки.

— Я не знаю, що з цим робити, — каже Павло, — реально страшно, що вкусять. Або кинуться під колеса і я впаду. І ці всі собаки переважно збираються в одних і тих же місцях, бо там їх підгодовують жителі будинків, продавці магазинів.

Рівнянка після нападу собаки провела у лікарні три тижні [+Відео]


Цьогоріч у Рівному собаки покусали уже близько півтисячі людей. Зараз тварин не відстрілюють, адже їх захищає закон. У Рівненському міськвиконкомі діє “гаряча лінія” за номером 1553. Журналісти “ГАЗЕТИ” зателефонували туди з питанням, куди ж людям жалітися на собак.

— Це гостра проблема нашого міста, — говорить оператор гарячої лінії. — Питання стоїть у нас на контролі, але поки що у нас немає такої служби, яка займалася би бродячими собаками. Немає куди забирати цих собак. Якщо є підозра, що собака скажена, можна подзвонити в ветеринарну службу за номером 63-30-96. Спеціалісти приїдуть і оглянуть тварину. А відстрілювати не можна, адже їх охороняє закон. Зараз діє програма стерилізації собак, тварину стерилізують, якщо зателефонуєте в Рівненську обласну організація "Під Егідою" за номером 40-12-60.

У Здолбунові на Рівненщині собака покусав 11-річного хлопчика

Тамара Лук’янчук з організації “Під Егідою” говорить, що до них справді звертаються рівняни з проханням стерилізувати собак.

— Якщо до нас дзвонять жителі міста з скаргою на бродячу собаку, ми приїжджаємо, забираємо тварину і стерилізуємо, — говорить Тамара Лук’янчук. — Проте, опісля стерилізації її все одно відпускають на вулицю.

На Рівненщині пес напав на трьох дітей. Тварина була хвора на сказ

У випадку, коли вас все ж вкусила собака, лікарі радять негайно звернутися за допомогою в найближчий медзаклад. Якщо це укус собаки, в якої є господар, то за твариною обов’язково необхідно вести спостереження протягом 14 днів. На чотирнадцятий день ветеринарна служба обов’язково повинна виїхати і подивитися чи з собакою все гаразд. Якщо ж вкусила бродяча собака, і неможливо її знайти, лікар призначить вам лікування в залежності від тяжкості укусу. При легких укусах проводиться вакцинація — 6 уколів, при важких — людина потребує комбінованого лікування в стаціонарі.





На правах реклами