Ми у Facebook
26.01.2015, 17:06

Децентралізацію обіцяють провести до осені, - Михайло Кириллов

Про це інформує голова Рівненської обласної ради Михайло Кириллов, який наразі перебуває у столиці на засіданні Консультативної ради з питань місцевого самоврядування.
– Голова Верховної Ради України Володимир Гройсман заявив, що конституційна реформа з питань децентралізації має бути проведена до осені й місцеві вибори відбудуться за новими правилами на основі реформованої системи місцевого самоврядування. Тепер питання, у який спосіб відбудеться законодавче та фінансове забезпечення цієї реформи, – повідомив Михайло Кириллов.

До слова, у ці хвилини продовжується засідання Консультативної ради.

До участі у засіданні запрошені представники органів місцевого самоврядування всіх рівнів, голови профільних парламентських комітетів, члени Кабінету Міністрів України, представники Адміністрації Президента України, члени української делегації Конгресу місцевих та регіональних рад Ради Європи, експерти з питань децентралізації та територіальної організації влади.

За умови децентралізації влади кожен регіон матиме свої основні сфери відповідальності. Такі, як утримання об’єктів спільної комунальної власності територіальних громад району, транспортна інфраструктура, вторинна медична допомога, виховання та навчання дітей у школах-інтернатах загального профілю.

Статті до теми:


Місцеві вибори в Україні будуть восени 2015
Новопризначений голова Рівненської ОДА про те, як буде працювати його команда





На правах реклами

купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ