Ми у Facebook
08.02.2015, 13:20

У лютому пенсіонери Рівненщини сплатять відразу два податки

Як відомо, 1 січня 2015 року набули чинності зміни до пенсійного законодавства, згідно із якими із «високих» пенсій потрібно буде сплатити податок.
Оскільки до 1 січня регіональні структури Пенсійного фонду ще не отримали спеціальної програми для автоматичного «віднімання» податку, пенсіонери за січень 2015 року отримали виплати по-старому, однак з лютого програмне забезпечення вже буде функціонувати, тому з лютневої пенсії «знімуть» розмір податку як за лютий, так і за січень.

Починаючи з березня виплати «стабілізуються», тобто, люди стануть отримувати строго свою пенсію мінус податок за місяць.

Нагадаємо, ставка податку на доходи фізосіб становить 15%. Саме стільки і будуть «віднімати» у пенсіонерів з доходу, що перевищує 3654 гривень. Пенсія в розмірі рівно 3 654 грн. податком не обкладається.

Нагадаємо, голова Партії пенсіонерів України Микола Кукуріка вважає, що такий податок із пенсій є незаконним.

«У нас чимало пенсіонерів, із пенсіями, котрі перевищують 10-кратний розмір мінімальної зарплати. Це так звані спеціальні пенсії, переважно їх отримують колишні судді, нардепи та керівники вищої ланки. Тому, на маю думку, варто було б почати із урізання таких дійсно високих пенсій, адже вони є вищими за 12 226 грн., а подекуди сягають і 40 000 грн., а не створювати новий податок.» - наголосив Кукуріка.

Статті до теми:

У Рівному зміниться вартість проїзду
Податківці Рівного провели «гарячу лінію»






На правах реклами

купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ