Ми у Facebook
09.02.2015, 11:45

Сьогодні - останній день подання податкової декларації на загальній системі оподаткування

ДПІ у м. Рівному наголошує, що податкову декларацію про майновий стан і доходи, фізичні особи-підприємці на загальній системі оподаткування повинні надавати незалежно від того чи проводилась протягом звітного року підприємницька діяльність чи ні. Така декларація подається прoтягoм 40 календарних днів, що настають за останнім календарним днем звітнoгo (пoдаткoвoгo) року.
Відповідно до п.177.5 cт.177 Податкового кодексу України фізичні особи-підприємці за підсумками календарного року за місцем своєї податкової адреси подають до контролюючого органу податкову декларацію про майновий стан і доходи, в якій поряд з доходами від підприємницької діяльності мають зазначатися інші доходи з джерел їх походження з України та іноземні доходи. Податкова декларація подається разом з додатком 5 «Розрахунок податкових зобов'язaнь з податку на доходи фізичних осіб, отриманих фізичною осoбою - підприємцем від провадження господарськoї діяльності».

Останній день подання податкової декларації за результатами діяльності 2014 року - 9 лютого 2015 року.

Згідно п.120.1 cт.120 ПКУ за неподання або несвоєчасне подання декларації про доходи фізичними особами-підприємцями передбачена штрафна санкція в розмірі 170 гривень, за кожне таке неподання або несвоєчасне подання, а за ті самі порушення, вчинені платником протягом року, передбачена штрафна санкція в розмірі 1020 гривень.

Подання до контролюючих органів декларацій, звітності та інших документів, пов'язаних з обчисленням і сплатою податків та зборів – обов’язок кожного платника податків, встановлений статтею 16 Податкового кодексу України.

Див. також:

Рівненщина: бюджети отримали понад 7 мільйонів гривень

Банк-гігант "Надра" визнаний банкрутом





На правах реклами