Ми у Facebook
24.02.2015, 13:45

Двоє рівнян - серед авторів кращих гостросюжетних романів-2014

Проект «Кримінальне чтиво UA» на сайті «Буквоїд» шостий рік поспіль складає щорічний рейтинг гостросюжетних творів, написаних українцями в Україні. Цього року в "ТОП-5" - відразу двоє вихідців із Рівненщини.
Як стало відомо, до щорічного літературного рейтингу гостросюжетних творів від «Кримінальне чтиво UA», увійшли романи двох українських письменників, які народилися на Рівненщині. Мова йде про твори Макса Кідрука «Жорстоке небо» та Сергія Постоловського «Остання справа полковника Принципа».

Рейтинг складається вже шостий рік поспіль. За словами засновника рейтингу відомого українського письменника Андрія Кокотюхи, жанрова література, котра є однією з найвпливовіших та комерційно виправданих у світі, в Україні топчеться на місці. Й ні на що не впливає, хоча передусім мусить давати авторам славу й гроші, а видавцям та книгарням – чистий прибуток. Тим не менше, є в житті національної жанрової літератури приємні сторінки: відомі автори утримують позиції, нові творці їх завойовують.

Ми вітаємо Сергія Постоловського та Максима Кідрука й бажаємо їм нових творчих успіхів та підкорення літературних висот як України, так і цілого світу. А тим часом пропонуємо читачам OGO.ua дізнатись дещо більше про книги наших земляків, які увійшли до числа призерів рейтингу кращих гостросюжетних творів України 2014 року, та про авторів цих творів!

Макс Кідрук, "Жорстоке небо"

"Дещо суперечливий в плані дотримань законів жанру, проте – один із небагатьох справді професійно написаних українським автором текстів, котрі водночас розважають та мають просвітницьке значення, - йдеться у рецензії на сайті bukvoid.com.ua. - Донька авіаконструктора Діана Столяр самотужки, ризикуючи життям, з’ясовує причину катастрофи українського літака в французькому аеропорту. Та розкриває таємничу змову, до якої причетні його виробники. Слоганом роману варто було б вважати фразу: «Все, що ви хотіли знати про літаки, але боялися спитати».

Максим Кідрук народився у 1984 році. Український письменник, мандрівник, за освітою інженер-енергетик. Написав 12 книг (8 художніх, 4 — на технічну тематику), співучасник акції «На Зеландію!» разом із Сергієм Притулою, автор ролика «Азаров, ай-яй-яй!», автор першого українського технотрилера «Бот». Загалом побував більше ніж у 30 країнах[



Сергій Постоловський, "Остання справа полковника Принципа".

"Політичний детектив, шпигунський роман – як не назви, все буде правильно, - характеризують книгу рівнянина автори проекту. - Минулого року в Україні зразки цих жанрів проявилися досить несподівано, навіть є смисл говорити про певні тренди. Полковник українських спецслужб Іван Принцип отримує завдання розшукати зниклого десь в Україні американського резидента. Під час роботи його напарника, Григорія Стрижака вбивають, підставляючи при цьому Принципа. Тепер герой мотивований помстою, ну і звісно – порятунком України. Ефект присутності створює повне занурення в матеріал, котрий одночасно є плодом авторської фантазії та реальним результатом роботи політичного аналітика".

Сергій Постоловський народився у 1983 році. За освітою - аналітик-міжнародник, юрист-міжнародник. Кандидат політичних наук. Працює у сфері політичного консалтингу та політичного аналізу. Ініціатор популяризації в Україні такого літературного жанру як політичний роман та політично-шпигунський трилер. Роман Сергія Постоловського "Ігри негідників" було номіновано на премію ""ВВС. Книга року-2012" (роман увійшов до "довгого списку" премії). Найпершими вчителями свого життя вважає батьків, котрі навчили його любити книги. Батько Сергія - ректор Рівненського державного гуманітарного університету Руслан Постоловський, мати - в.о. ректора Рівненського інституту слов'янознавства Київського славістичного університету Людмила Шелюк.



До теми:

У Рівному письменник-мандрівник Максим Кідрук презентував технотрилер "БОТ" [+Фото]

«Ранкова кава»: гість — ректор РДГУ Руслан Постоловський [+Відео]

«Ранкова кава»: в.о. ректора РІС КСУ Людмила Шелюк — про європейську освіту для рівненських студентів [+Відео]





На правах реклами