Ми у Facebook
25.02.2015, 11:00

"Кредитний майдан" озвучив вимоги депутатам Рівного

Рівненська громадська організація "Кредитний майдан" вимагає в депутатів прийняття закону, що дозволить перерахувати несплачені залишки кредитів у гривні за курсом наближеним до того, коли оформлялася позика.
Такою була головна вимога валютних позичальників до народних депутатів від Рівненщини Олександра Дехтярчука, Вадима Сидорчука та Сергія Євтушка, яку вони озвучили 24 лютого за круглим столом. Організував зустріч представників «Кредитного Майдану» з народними депутатами України голова Рівненської обласної ради Михайло Кириллов.



– Для підтримки цих людей обласна рада зробила все що могла, тобто все, що в нашій компетенції. Ще в жовтні ми зверталися до Верховної Ради України та Президента України щодо мінімізації негативних наслідків інфляції національної валюти для українців, які мають невиконані зобов’язання за договорами кредитів в іноземній валюті. До слова, законопроект, який демонструють представники кредитного майдану, написаний на основі пропозицій обласної ради, які ми виклали у зверненні. До вчорашнього дня питання було не вирішене. А дарма, з кожним днем знецінення гривні, все більше людей радикалізується, що в умовах війни вкрай небезпечно, – говорить Михайло Кириллов.



Голова облради зробив акцент і на одній з проблем, яка може бути однією з головних у цій ситуації.

- 80% банків в Україні з російським капіталом. В цих обставинах українці стали заручниками, - зазначив Михайло Кириллов, голова Рівненської обласної ради.

Банки ж із європейським капіталом розуміють своїх позичальників та йдуть їм на зустріч, каже нардеп від Рівненщини Вадим Сидорчук. Він і сам має валютний кредит, тому знає, як нині скрутно виплачувати заборгованість.

- «Райфайзен банк Аваль» перераховував курс долара для своїх позичальників. Два тижні тому, коли курс був за 20, він рахував по 11, тиждень тому курс – 15 гривень за долар. Що стосується закону, то перше місце, де має зійтися ваша ініціатива, наша, депутатів, які представляють Рівненщину, Мінфіну й інших причетних структур - це профільний комітет Верховної Ради. Ви пропонуєте законопроект, я до нього долучуся. Якщо буде необхідність, треба на його базі проводити більш широку дискусію, вносити зміни й виносити в зал на голосування. Крапка, - заявив Вадим Сидорчук, народний депутат України.

- Ми не вимагаємо для нас спеціальних умов, ми просимо не погіршувати ситуацію, яка була на початок 2014 року. Просимо, щоб Верховна Рада проголосувала за наш законопроект, або на його основі підготувала інший, але щоб він дозволив нам розрахуватися з боргами, - зауважив Євген Жуков, голова РОГО «Кредитний Майдан».

За матеріалами прес-служби Рівненської обласної ради.

Статті до теми:

Рівне: податкова розповіла про систему електронного адміністрування ПДВ

Рівняни можуть чекати збільшення середніх зарплат у 2015 році





На правах реклами