08.03.2015, 11:30
Сирний суп з обсмаженими кубиками хліба
Із понад сотні рецептів сирних супів до вашої уваги - один з найсмачніших і найшвидших у приготуванні. Чудовий варіант для обіду й легкої вечері.
250 г білого хліба або молочного батона, 50-60 г вершкового масла, 200 г твердого сиру (наприклад, Чедер, Швейцарський, Пармезан), 4 ріпчасті цибулини, 1-2 жовтки з варених яєць, зелень петрушки (свіжа або морожена), сіль, мелений перець (чорний горошком або суміш), мускатний горіх.
1. Хліб або батон поріжте кубиками (можна зі скоринкою і без – на ваше вподобання), обсмажте на середньому вогні у 25 г вершкового масла до золотистого кольору, відкладіть.
2. Натріть на середній тертушці твердий сир й змішайте його з підсмаженими кубиками.
3. Подрібніть ріпчасту цибулю й підсмажте її у 25-35 г вершкового масла до прозорого стану.
4. Приготуйте овочевий бульйон (наприклад, на 1,5 л води – 1 морквина, 1 корінь петрушки, шматочок кореня селери і пастернаку, півцибулинки, 5 горошин чорного перцю, 1 чайна ложка солі). Процідіть.
5. Покладіть підсмажену цибулю у гарячий овочевий бульйон. Доведіть до кипіння. Якщо не любите варену цибулю - ще раз процідіть бульйон. Додайте підсмажені кубики хліба з сиром, при необхідності підсоліть, поперчіть, приправте дрібкою тертого мускатного горіха.
6. Подавайте на стіл, посипавши тертим вареним яєчним жовтком і зеленню петрушки.
1. Хліб або батон поріжте кубиками (можна зі скоринкою і без – на ваше вподобання), обсмажте на середньому вогні у 25 г вершкового масла до золотистого кольору, відкладіть.
2. Натріть на середній тертушці твердий сир й змішайте його з підсмаженими кубиками.
3. Подрібніть ріпчасту цибулю й підсмажте її у 25-35 г вершкового масла до прозорого стану.
4. Приготуйте овочевий бульйон (наприклад, на 1,5 л води – 1 морквина, 1 корінь петрушки, шматочок кореня селери і пастернаку, півцибулинки, 5 горошин чорного перцю, 1 чайна ложка солі). Процідіть.
5. Покладіть підсмажену цибулю у гарячий овочевий бульйон. Доведіть до кипіння. Якщо не любите варену цибулю - ще раз процідіть бульйон. Додайте підсмажені кубики хліба з сиром, при необхідності підсоліть, поперчіть, приправте дрібкою тертого мускатного горіха.
6. Подавайте на стіл, посипавши тертим вареним яєчним жовтком і зеленню петрушки.
Категорія: Новини > Життя
Автор: Галина ЦУКАНОВАПереглядів: 6007вечеря, обід, підсмажити, бульйон, цибуля, сирний суп, рецепт
Інші статті рубрики:
У Рівному виступить відома бандуристка KRUT
Завтра, 20 квітня, відома артистка виступить у Органному залі. Концерт запланований о 18 годині.
переглядів: 166
У Рівному почався новий збір на дрони
Місто оголосило чергову закупівлю дронів для ЗСУ.
переглядів: 198
Прикмети та заборони цього дня: усе, що слід знати про 19 квітня
Українці вшановують пам'ять святого Іоана. До настання Нового року залишилося 256 днів.
переглядів: 239
З Днем ангела Івана: суперові вітання
Сьогодні, 19 квітня, Івани святкують свій День ангела.
переглядів: 164
Як продуктивно почати ранок: кілька потужних і дієвих порад
Пропонуємо вам кілька дієвих порад, які забезпечать чудовий і продуктивний ранок.
переглядів: 240