Ми у Facebook
20.03.2015, 10:30

Спортивний калейдоскоп за тиждень

Калейдоскоп спортивних подій, котрі відбулися на протязі минулого тижня – з 14 по 19 березня - на Рівненщині та в Україні й світі за участю рівненських спортсменів.
На 5-му Відкритому Чемпіонаті України WPAU 2015 з пауерліфтінгу співробітники Головного управління ДСНС у Рівненської області досягли значного успіху, здобувши з 5 золотих медалей.

Боксерський турнір пам'яті Олександра Соколовського пройшов у спорткомплексі 4-ї спортшколи. Участь у турнірі брало понад сто юних боксерів з усіх областей України. Рівненчани Денис Пархомець та Владислав Жовтанюк здобули треті місця у вагових категоріях 52 та 50 кілограм відповідно. А млинівчанин Роман Смолярчук здобув бронзу у ваговій категорії 57 кілограмів. Ці змагання стали останнім етапом підготовки юніорської збірної України до чемпіонату Європи з боксу, який пройде у Львові вже у травні. Шкода, проте жоден із боксерів з Рівненської області у підсумку до лав збірної не потрапив.

Хокейний клуб «Фаворит» із Рівного пробився до фіналу Відкритого чемпіонату Волинської області. Наразі, рівненчани очолюють турнірну таблицю першого етапу змагань, маючи в запасі ще один поєдинок. Фінальний матч команда з Рівного зіграє найближчої неділі, 22 березня, проти ХК «Луцьк», який посідає зараз другу сходинку у турнірці. Загалом, участь у змаганнях беруть п’ять команд із Луцька, Рівного, Ковеля, Володимира-Волинського та Нетішина. Кращим бомбардиром «Фаворита» нині залишається Валерій Стасюк. У трьох зустрічах він закинув п’ять шайб.

БК «Сузір’я-ОСДЮШОР-НУВГП» на виїзді поступився столичній команді «Динамо-НПУ» – 50:83 (20:24, 13:22, 9:18, 8:19) у черговому турі жіночого чемпіонату України з баскетболу. Новачок рівненської команди Ірина Басалик у цій грі набрала 17 очок. На чотири менше в активі Олександри Поліщук. Наразі, у турнірній таблиці чемпіонату лідирує саме «Динамо-НПУ», маючи 16 очок, у команди Валерія Жартуна – дев’ять. А вже у суботу, 21 березня, БК «Сузіря-ОСДЮШОР-НУВГП» вдома прийматиме свого основного конкурента за вихід до першої четвірки – «Вінницькі блискавки». Початок матчу о 14.30.

Розпочалися поєдинки серії «play-off» у чемпіонаті Аматорської баскетбольної ліги Рівненської області: «Волиньбаскет-КДЮСШ» (Луцьк) – БК «Baltik House» (Рівне) – 74:90 і 85:94 (результат серії – 0:2); «ЛАВІСС» (Рівне) – БК «F.L.A.S.H» (Рівне) 95:92; «Енергетик» (Нетішин) – «Магнат-МЕГУ» (Рівне) – 84:67; «Будсервіс» (Сарни) – БК «Водник» НУВГП (Рівне) – 88:74.

МИ ЩЕ ПИСАЛИ:

Спортивний калейдоскоп за тиждень, 7-12 березня
Рівненський квартет не допоміг «Карпатам» у грі проти «Волині»
Ветерани з Рівного - найсильніші на обласних змаганнях з армспорту

У Рівному відбувся чемпіонат області з шашок. Участь у змаганнях взяло тридцять шашкістів майже з усіх районів Рівненської області. Переможцем серед чоловіків став Леонід Іткін, Галина Никитюк стала найкращою серед жінок. А в червні у Рівному відбудеться чемпіонат України з шашок, де призери обласного чемпіонату змагатимуться з найкращими шашкістами зі всієї країни.

Фінальні змагання з шахів в залік XVIІ обласної спартакіади школярів Рівненщини пройшли в Костополі. Шість кращих команд за підсумками відбіркових змагань (міста Рівне та Дубно, райони - Костопільський, Гощанський, Рокитнівський і Радивилівський) провели одноколовий турнір за титул найсильнішої шахової збірної області (два хлопці плюс дівчина). В підсумку, відразу три колективи – команди Дубно, Рівне та Костополя - набрали однакову кількість очок, проте за результатами очних поєдинків кращою стали саме дубенська шахова дружина у складі Віталія Шаблія, Богдана Бондарчука та Ольги Сиворцової.

На Гощанщині в селі Бочаниця відбувся щорічний волейбольний турнір пам’яті воїна-інтернаціоналіста Віталія Клімчука. За перемогу змагались 5 команд району. Найсильнішими виявилися хлопці з Симонова, які у вирішальній грі обіграли команду Курозван та вибороли перехідний кубок Клімчука. Представники Бочаниці розіграли між собою долю третього місця.

В Острозі пройшли матчі 2 та 3 турів Відкритого чемпіонату району з міні-футболу. Крім місцевих колективів у змаганнях беруть представники Рівного, Здолбунова, Мізоча та Нетішина.






На правах реклами