Ми у Facebook
09.04.2015, 19:18

На чому економлять лучани перед Великоднем? Ціни на ринках Луцька

З кожним днем на ринках Луцька стає більше людей, адже потрібно готуватися до Великодня. Але за словами продавців, порівняно з минулим роком, цьогоріч лучани більш економно ставляться до закупівлі продуктів на свято.
Продавці розповідають, що підвищення цін значно влинуло на список продуктів у великоднюму кошику жителів луцька.

«Я продаю понад двадцять років. Якщо двадцять років тому брали цілими четвертинами, то потім шинками і лопатками, а тепер два–чотири кілограми. Багато питають ціну і далі йдуть», – розповідає продавець м'яса Микола.

Ціна на шинку нині коливається від 70 до 80 гривень, на лопатки – 65–75 гривень. А сало можна придбати за 15–18 гривень. Більш популярною серед покупців є курятина, адже вона значно дешевша від свинини. Куряче філе нині коштує орієнтовно 55 гривень за кілограм.

Продавці зазначають, що тенденція складається так, що якщо людина раніше брала кілограм, то тепер бере півкілограма. І це стосується всіх продуктів.

Щодо цін на молочні продукти, то, сир твердий коштує 80–85 гривень, масло селянське натуральне – 75 гривень, кисломолочний сир – 40 гривень за кілограм.

Звичано, перед Пасхою попит є на яйця, адже яке свято без яєць, хоча і їх купують менше в порівнняні з минулим роком. Ціни на десяток коливаються від 14 до 16 гривень.

Продавці на ринку кажуть, що є надія на те, що ціни після свят зменшаться.

Читайте також:

Смачні рецепти до Великодня: паски, м'яско та ковбаска своїми руками

Готуємося до свята: унікальні рецепти пасок

Традиції Великодньої паски (+ РЕЦЕПТИ)

Джерело:vip.volyn.ua





На правах реклами

купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ