Ми у Facebook
19.04.2015, 09:00

Мобільний зв'язок тепер надаватимуть за паспортом

Незабаром відомство опублікує проект змін до правил надання телекомунікаційних послуг, де будуть прописані норми ідентифікації громадян.
Ідентифікувати всіх українських мобільних абонентів попросили силовики через постійні загрози тероризму.

"Україна чи не остання країна в світі, де немає ідентифікації. Є побажання представників ЄС і США, щоб ця норма була швидше впроваджена ", - розповідає Голова управління зв'язку Віталій Кукса. За його словами, поки ідентифікація буде проходити за паспортом, але якщо приймуть закон про ID-картки, то можна буде і по них.

Старих абонентів зареєструють у міру звернення до служби підтримки. Для мобільних компаній, додав Кукса, встановлять певний термін, за який вони повинні будуть встигнути позбавити анонімності всіх абонентів. Обов'язкова ідентифікація вже прописується в документах, які регламентують роботу нових телеком-послуг.

Нагадаємо, що це вже не перша спроба Держспецзв'язку позбавити анонімності мобільних абонентів. Антологічна дії були здійснені ще за часів попередньої влади - влітку 2012 року. Тоді був опублікований проект змін до закону. Наступного разу до теми повернулися в січні 2014 під час Євромайдан. 16 січня серед сумнозвісних законопроектів був і той, який пропонував продаж SIM-карт за паспортами.

Статті до теми:

«Дельта Банк» заблокував кошти Укрпошти

Що робити жителям Рівненщини, які зіпсували бланки на субсидію

ФОТО - Як у Рівному російські товари маскують під польські





На правах реклами