Як рівняни можуть безкоштовно узаконити самобуд
Хто зможе безкоштовно узаконити самобуди до кінця 2015 року?
Новий Порядок узаконення самобуду визначає наказ Мінрегіонбуду від 24 квітня 2015 №79. Тож для того, аби легалізувати будівельні об’єкти, потрібно підготувати такі документи:
- заява;
- два примірники заповненої декларації про прийом об’єкту в експлуатацію (скачати форму можна на сайті Державної архітектурно-будівельної інспекції в розділі документи);
- завірені копії документів, що підтверджують право власності або користування земельною ділянкою, де розміщено об’єкт;
- копія технічного паспорта (з відміткою про проведення техобстеження);
- звіт про проведення технічного обстеження об’єкта з інформацією щодо його безпечної та надійної експлуатації.
Потому потрібно звернутися до Центру надання адмінпослуг (ЦНАП), який зареєструє документи та передасть в Державну архітектурно-будівельну інспекцію. Інспекція упродовж 10 робочих днів безкоштовно реєструє декларацію. При цьому безкоштовним є лише послуги держорганів – прийом декларацій та реєстрація, а от ціна техобстеження – ринкова. Згідно з чинним законодавством, вона встановлюється «за згодою сторін».

Простий рецепт шоколадного чізкейка

Поєднання вишні, вершкового сиру і шоколаду це просто щось неймовірне!
переглядів: 897
Як залишатися молодою якнайдовше: дієві поради від спеціалістів

Медики поділилися секретом, як подовжити молодість.
переглядів: 1073
«Укрзалізниця» запустила офіційні канали для інформування пасажирів приміських поїздів

АТ «Укрзалізниця» зробила ще один крок назустріч пасажирам приміського сполучення, запустивши офіційні інформаційні канали у популярних соціальних мережах – Telegram, Viber та WhatsApp.
переглядів: 345
У Рівному через аварію тимчасово відсутнє водопостачання на двох вулицях

Сьогодні, 6 квітня, з 10:30 у Рівному тимчасово припинено водопостачання на вулицях Здолбунівській та Сердечній.
переглядів: 323
Як точно відміряти борошно без кухонних ваг: практичні поради для кулінарів

У світі кулінарії точність має вирішальне значення, особливо коли йдеться про випічку. Один зайвий грам — і тісто вже не піднімається, а торт втрачає очікувану текстуру. Саме тому так важливо правильно дозувати інгредієнти, зокрема борошно — основу більшості хлібобулочних виробів та десертів.
переглядів: 393